Stay True! Stay Awesome!

Direktlänk till inlägg 17 juli 2015

Vad blir vi kränkta av idag, då, Sverige?

Av Herr Dunderskägg - 17 juli 2015 19:27


Hata mig om ni vill efter detta blogginlägg... men jag tänker inte ideligen stå tyst i ett hörn och se hur en 17-årig snorunge får den sortens uppmärksamhet hon fått senaste tiden, får dra rasist-, alla män är svin- och PK-kortet så fort någon inte håller med henne på sociala medier eller i de vanliga medierna.


Ni vet alla vem jag pratar om, men jag tänker inte nämna hennes namn. Hon får det uppmålat på tusentals tweets, instagrambilder och artiklar i alla jävla tidningar runt om i Sverige ändå.


Fine - hon har haft ett par hits på radion, men rättfärdigar det att alla ska se upp till henne? Att hon är en stark kvinna och förebild för sina fans? Hon tillåts varje dag att spotta ur sig skit, okvädesord, kallar folk för skällsord och beter sig allmänt idiotiskt. Hon kan inte ta kritik, hon kan inte uttrycka sig konstruktivt och är allmänt otrevlig och "blockar" folk för att dom inte håller med henne om en viss sak. Där kan vi dessutom lägga till omogen, till listan över hennes dåliga kvalitéer. 


I mina ögon är hon bara ännu en av alla dessa snorungar med fashion- och modebloggar, vloggar och som ska föreställa nån sorts guru som ska bli "det nästa stora", men som glömts bort inom 4-5 år. Snart är hon en i mängden igen och får inte all denna uppståndelse. 


Hela grejen har absolut gått till överdrift. Mord-, våldtäkts- och olaga hot går fan bort. Spelar ingen roll vem du är. Allt har blåsits upp till en skitstorm utan like i modern tid.

Backa hit och backa dit. Folk får inte längre ha åsikter utan att nån skiter på sig och bara måste läxa upp folk att "så får du minsann inte tycka. Fy fy! Byt åsikt NU, annars... Avföljer jag dig".


Ooooh, I'm shaking... 


Svenskar (generellt) är idag så jävla lättkränkta att det har blivit löjligt. Dagens samhälle håller på att förvandlas till något jag inte längre känner igen. En enda soppa med folk som ska ha mer åsikter än den andra.

Nu får ni väl ändå ta och ge er, va?! Är det inte det som alltid varit charmen med vårat öppna samhälle? Åsiktsfriheten har ju alltid flödat i modern tid. Men alltid finns det bara nån som ska sätta sig på tvären och vara vrång med armarna i kors och klaga i tidningen. Ja till och med godispåsar får mer uppmärksamhet än världssvälten, fattigdomen hemma i Sverige, flyktingproblemet.


Mellanmjölk, är vad du blivit. Ja, du. Precis du. Alla kissar ner sig av skräck om det uppstår ett problem. Alla skyller på alla och ingen tar tag i problemen längre.

Tacka vet jag förr i tiden. Då fick man stryk om man betedde sig som en idiot, så var det bra med det (wink, wink).


--


Så, sluta upp med ge er på varandra så fort ni har olika åsikter. Det är inte så svårt att säga snälla saker till varandra. Är det svårt att använda vett och etikett på sociala medierna? Tänk efter en extra gång innan du skriver till någon som du inte håller med. Du beter dig väl inte så mot dina vänner, när dom inte håller med dig? Då bör du inte heller hota någon som tycker annars än dig på internet. Det får dig bara att se väldigt dum ut.


Håller du inte med, starta då hellre en konstruktiv diskussion och märker du att den du argumenterar emot är korkad och inte alls är en vettig människa, ja... Då kan du helt enkelt le, dra dig tillbaka och bara vara stolt över att du är mer vuxen än din motpart.


Och alla ni som just är så fruktansvärt rädda för starka personligheter och som drar till med ett hot av något slag för att ni inte vet bättre, för att era mammor inte kramade er tillräckligt när ni var små (eller ni kanske bara blev tappade som nyfödda) ni måste fan vara de allra töntigaste människorna på denna planet. Grow some fucking balls och använd konstruktiv kritik istället. Mmmkay?


Jag har blivit mordhotad, fått hot om misshandel mot mig, min familj och fan och hans moster under mina år.

Jag har skinn på näsan och vågar säga vad jag tycker. Är det någon som har problem med det och måste hata det, då måste jag faktiskt säga att jag tycker riktigt synd om er. Stackars, stackars er lättkränkta personer.


Och innan jag börjar avrunda - även ni som matar trollen - det är ni som gör detta möjligt. Att denna skitstorm havererade och spårade ur är erat fel och inget annat. 


--


Och hur ynklig är du, just du, som bara måste rätta dig i ledet av alla PK-människor? Är du rädd att du inte ska bli omtyckt på internet om du inte håller med den 17-åriga snorungen? Är du rädd att tappa följare på ditt Twitter- eller Instagrankonto?

Bara för att man inte håller med henne är man fan inte en kass person eller negativt inställd på något vis.

Tvärt emot. Man får helt enkelt använda sunt förnuft. 


Respektera alla. Inte bara kvinnor. Alla. 


Och håller ni inte med mig - fuck me, right?!


Och måste du bara ha en åsikt om mina åsikter efter detta inlägg, har jag två väl valda ord att säga till dig:


"Fuck off".



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2017 23:35

För 16 månader sedan ändrades mitt liv, radikalt.   Jag blev lämnad av den största kärleken jag någonsin haft. Hela min värld vändes uppochned och jag hamnade i ett chocktillstånd som släppte 6 månader efter att förhållandet tagit slut.  6 måna...

Av Herr Dunderskägg - 17 mars 2017 23:19

"Tyst. Säg inget." berättar hjärnan."Ingen kommer ändå att lyssna.", fortsätter den. Jag måste ändå få ur mig mina tankar. Hela min kropp skriker "NEJ!! SÅ JÄVLA ONÖDIGT ATT KLAGA!!" Ja... Kanske... Men... Jag behöver en kram. Jag behöver en lu...

Av Herr Dunderskägg - 10 augusti 2016 16:07

  Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Nej, precis. Men ibland tar det tid innan man upptäcker att det faktiskt kanske finns något gott i allt elände.   För lite mer än 7 månader ändrades mitt liv totalt. På bara en mi...

Av Herr Dunderskägg - 30 juni 2016 17:26

  Här sitter jag. Nyss hemkommen från jobbet.    Här sitter jag. I min lägenhet.    Här sitter jag. Med tårar rinnandes längs kinderna.   Här sitter jag. Ensam.   Livet blir inte som man väntat sig. Det är en sak som är säker.    ...

Av Herr Dunderskägg - 28 juni 2016 17:34

  En vilsen själ i en allt för stor och otydlig värld.   Jag kanske syns mer än jag borde. Jag tar nog mer plats än vad jag förtjänar. Jag låter mer än vad folk orkar höra på. Jag kanske är överdrivet på.    En stor personlighet i en ...

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Skapa flashcards