Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg den 29 april 2013

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2013 12:56


Hur kommer det sig att nästan ALLA kvinnor/tjejer idag måste egoboosta sina tjejpolare? Har tjejer/kvinnor idag inget eget självförtroende? Måste de boosta såpass mycket är det fan synd om dagens kvinnor.


Sen skyller de på dagens ideal och sneda synpunkt på hur kvinnor ska se ut. Så, yet again, har kvinnor idag ingen egen självinsikt eller ryggrad att stå emot? Måste de hopplöst följa i någon annans fotspår?


Så fort man ser att en tjej/kvinna (en person av det kvinnliga könet?) lagt upp en ny bild på Instagram, Facebook eller någon annan sida, så måste de vara där och boosta sina polare.

- "Men shit så snygg du är, babe!"

- "Nej DU är, syster!"

- "Vi är båda.. Tihihihi!"


STOP IT ALLREADY! Hur svårt kan det vara att stå på egna ben? Visst, jag kan fatta nån gång IBLAND att tjejer vill ge nån egoboost eller bara en komplimang i huvudsak till en kompis.

Men var är då dessa kommentarer/komplimanger till killpolarna då? Man ser knappt en snäll kommentar från tjejer till en kille i samma umgängeskrets.


Snarare är det en killpolare som kommenterar:


- "Örru, bög!"

- "Ja, men durå ditt kioskmongo!"


Ni ser, det är lite annorlunda där. Svart humor och en hård gargong. Som män brukar vara mot varandra i majoritet.


Varför är det nu en sån plikt för kvinnor att skriva så upphöjande om varandra, men totalt skita i att ge snälla kommentarer till en killpolare när denne lägger upp en bild? Är det en rädsla i tro att det ska se ut som ett ragg-move? Är det rädsla att verka vara en "slampa"? Är det fel att tycka att (även om man är upptagen som tjej ELLER kille) att ge en kompis av det motsatta könet en komplimang?


Är det svartsjukan som lurar där bakom i kulisserna? Jag blir inte riktigt klok på det hela. Kom gärna med åsikter varför det är som det är. Jag vill gärna ha en rätsida på det hela.


Stay true. Stay awesome.

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards