Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under november 2009

Av Herr Dunderskägg - 10 november 2009 13:58


Nåja... Advent närmar sig med stormsteg. Det är bara 3½ vecka kvar till första advent, och då kommer första "pyntet" upp. Måste fixa julgardiner, och så kommer adventstakarna upp i mina fönster. Snart är det även dags för stora adventstädningen. Och då menar jag STORSTÄDNING!! Det ska plockas ordentligt, kasta allt onödigt, damma, dammsuga och svabba alla golv!


Sen blir det julbak och julpyssel hemma hos Linn och Ante, och då är det pepparkakor och lussekatter. Vi funderar (i alla fall jag och Linn) också på att åka och kika på någon julkonsert innan julafton. Det vore väldigt väldigt mysigt!
Luciatåg måste man ju också se i år, men var? Funderar på att kika på Brux årliga Luciatåg. Det brukar faktiskt vara rätt mysigt, och så är det ju nära med! Men det beror ju helt på hur jobb-situationen ser ut också...


Sitter just nu och lyssnar på julmusik och myser lite. Jag får så länge det inte är någon snö på backen, fantisera lite och längta. Jag vet att jag är en aning tokig i julen, och jag är lyckligt lottad som har en flickvän som är lika mycket tokig i julen som jag är. Så julpyntet kommer hänga i kaskader överallt!
Vid första advent åker ljusslingorna upp på uteplatsen, och förhoppningsvis ska jag försöka fixa en adventsgran att ha på uteplatsen med... Måste fixa lite allt möjligt... Tur jag kommer ha mycket pengar att röra mig med, även för att köpa juleklappar. Får väl inte bli så dyra klappar i år, men det är väl tanken som räknas right? Nånting man kan ha användning för, brukar väl funka bäst?


Funderar på att skriva en jullåt med... Har aldrig riktigt fått ihop en, men jag är ju bättre på att skriva låtar nu för tiden än vad man var förr i tiden. Men det är så svårt att skriva låtar nu för tiden, speciellt jullåtar då det finns en hel uppsjö av julmusik redan. Man är ju alltid rädd att skriva låtar som låter som någon känd låt som redan finns...
Det blir säkert bra, håll tummarna!


44 dagar återstår till julen, och om 52 dagar har vi ett nytt år med... Herrejävlar vad tiden går fort... Nyss var det ju sommar?! Eller somnade jag till bara? Jag hoppas jag i alla fall får en liten julafton med min tös också. Vore underbart! Tycker om dig min lilla jultoffel.

PS. Grattis tlil jobbet mamma! Wohoo!
 


_________________________
"Christmas is a time when you get homesick,

even when you're home"
- Carol Nelson

Av Herr Dunderskägg - 9 november 2009 13:30


Nu är jag less på att ha ont i halsen. Vill kunna sjunga fullt ut och använda min röst för det den var gjord att göra. Less på att inte kunna ens dricka te/kaffe utan att få halsbränna. Jävla förkylning!!
Släpp taget om min hals, säger jag!

Vi har blivit erbjudna att vara med på en hårdrockskväll med bandet. Storband som Vietcong Pornsürfers, Redlight Attraction och 44. Caliber ska tydligen vara med och lira där. Känns en aning nervöst. Eller ja, mer än så... Jag skiter nästan på mig av nervositet om jag ska vara ärlig när tanken slår mig att vi ska stå på scen inför sådana band. Herrejävlar!!! Nåja, vi har cirka fyra månader på oss att sätta ett gäng låtar, och det ska väl vara möjligt... Right?! Spelningen kommer hållas i Gimo, i ladan vad jag fattat. Nåja, vi får se hur utvecklingen går...

Jag är heltaggad, tolka mig inte fel. Det är bara det att... Första spelningen med bandet... På en sån scen, inför folk som är vana att se band som de jag nämnde. Jisses... Nåja... Bara att tokrepa och köra stenhårt och disciplinerat!
Det kommer nog bli skiiiiitbra ska ni se! Morsan ville t.o.m komma och lyssna på oss, fastän vi lirar rätt hård rock just nu. Eller ja, vi lirar ju rätt blandad musik. Allt från punk revival till stoner/doom med dödsinfluenser, så ja.. Vem vet!?

Har haft en rätt mysig helg med för övrigt. I Fredags när jag kom hem till Uppsala, så åkte jag till mor och far och käkade lite. Sen drog jag till Jonas, som hörde av sig från tomma intet. Kul att höra att han lever och mår bra igen.
Satt och snackade skit och så och hade rätt trevligt. Hade dock en jävla rethosta som förstörde min kväll dock. Annars var det en bra kväll! Somnade utan Linnea för första gången på sex dagar... Kändes riktigt tomt och tråkigt.

I Lördags var det som vanligt rep med grabbarna, dock utan Victor som var tvungen att jobba med huset sitt, och det är ju förståeligt att han vill få klart allt väldigt snart! Men det går fort framåt nu, vilket är kul för han.
Men vi kom framåt för första gången på länge på repet. Vi körde en låt som jag skrivit texten till, och Svensken har skrivit grunden till låten (riff och sånt), och den går sakta men säkert framåt och vi börjar få fram ett vinnande koncept med den låten. En riktigt publikröjar-låt!
Sen på kvällen satt jag hemma (då jag inte hade någon skjuts till Tuna och puben) och kikade på Schindler's List. Hela filmen dessutom... För första gången någonsin! Den var ju riktigt riktigt bra...

Och så gårdagen... Söndag, farsdag... Avnjöts hos systeryster och svågern. Smörgåstårta och kladdkaka! Mumsigt värre, som vanligt såklart. Sen drog vi till Åke (Kimmies far) och Maggan och satt där och drack lite kaffe och pratade strunt. Tills Åkes (typ 40 år gamla) gitarr åkte fram. Och den gick ju t.o.m att spela på, vilket var lite ballt. Nog stämde den av sig lite då och då, men jag är impad att den håller så hög standard än idag, trots att den tydligen spruckit och grejer. Men jag spelade lite Cash, Elvis och någon egen låt och det blev mycket skratt och några tårar...
Speciellt när jag sjöng Jimmys låt. Den väcker känslor fortfarande, och det känns väldigt bra i mitt hjärta att jag fortfarande når ut till folk med den låten. Det betyder mycket för mig!

Nåja, idag har jag bara suttit och kurerat mig med te, och så lär dagen fortsätta. Nåja, nu ska jag väl avrunda innan jag glider allt för långt med detta inlägg.

Vi avslutar med ett citat från gårdagen. Haidoo!!!

_________________________________

"Jag har en jättebra bild på Matilda när hon ringer.
Jocke, kan du ringa...?!"
-
Mamma Marie pratar innan hon tänker ibland...

Av Herr Dunderskägg - 6 november 2009 15:43


Så har då den hemska dagen kommit; Dagen då jag lämnar Vikbolandet...


Kommer bli hemskt trist att lämna Nea (i och för sig så åker hon ju med mig på bussen till stockholm, så jag får 3 bonus-timmar med henne!) och hennes underbara familj! Det har varit en bra (men samtidigt dålig, pga hostan och så) vecka med en massa skratt och massa tv-spelande med hennes familj. Speciellt med Nisse, svärfar är lite förtjust i att utmana mig i diverse sporter på Wii:t! Men jag tror han är lite för kaxig ibland... Hehehe...


Som idag, när han skulle utmana mig i baseball, och hade ledningen med 4-2 inför min sista omgång. Jag får ut två stycken på baserna, och med min sista slagman slår jag in en homerun och drar förbi honom och vinner med 5-4! Hahaha... Då började usäkterna hagla... Dåliga batterier och sånt... Hahaha!
Nej, men jag har stormtrivts här nere, och jag kommer mer än gärna tillbaka! Blir väl i slutet på November eller början på December... Lång väntan, men helt klart värt det!


Linnea, du är helt jävla underbar! Och jag tycker om dig mer än jag förklara!! Tack för en underbar vecka prinsessan!


 Ska hem till mor och far ikväll, och sällskapa lite. Sen imorrn är det rep med bandet, ska bli trevlans. Hoppas det blir regn och blåst så Victor kommer på repet! Nej, men vore kul att ha hela bandet samlat för en gångs skull! Har blivit mycket hoppande på senaste tiden med saknade bandmedlemmar. Senast var det ju Freddan som var borta...
Hoppas han mår bra efter fallet på Halloween bara... Vore illa om han fick hjärnskakning. Men det var en rejäl smäll i bakskallen alltså!


Nåja, jag har repat mig väldigt väl under veckan, och Linnea har tagit hand om mig. Hon är min lilla toffel! Min jultoffel! [Stort leende] Har knarkat Fishermans Friend-tabletter i ett par dagar nu, så min hals är nästan helt kurerad! Hoppas tillfrisknandet fortsätter i samma takt nu idag och imorrn, för imorrnkväll är det ju trubadur på Timmerkojan med. Hoppas det är Serge eller Francis som spelar, mina två absoluta favoriter! Hur jävla bra som helst!


Sitter och lyssnar på julmusik nu med, inget ovanligt när man är här tydligen. Linnea började lyssna i Augusti, hon är till och med värre än mig. Jag började i Oktober... Men men... Blir kanonbra!
Är ju ändå första advent om lite drygt 4 veckor! Tiden går undan rejält nu!


Nåja, avslutar nu, ses i helgen om allt vill sig väl! Tack för att ni följer min blogg trots att jag inte skriver särskilt ofta. Ni får tjata på mig att blogga oftare, så kanske eran önskan slår in. Vem vet, tomten kanske kommer tidigt i år?!


_________________________


"Skjut inte upp sådant till i morgon,
som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon
."

- Mark Twain



Av Herr Dunderskägg - 3 november 2009 15:20


Tjena tjena alla trogna bloggföljers!

Så var det dags att uppdatera min blogg! Jag anlände i Söndags till Norrköpings busstation med buss 835, efter 4½ timmes färd. Inte en blund fick jag på bussen heller, hur mycket jag än försökte. Och inte har jag någon musik att lyssna på heller, eftersom jag tappat bort mina hörlurar. Måste ta och leta upp dom när jag kommer hem, vilket blir på Fredag. Om nu inte mor och far vill ha sällskap på kvällen?! Hehehe...

Nåja, sitter här i Vikbolandet hos familjen Nilsson. Jättemysigt ställe, inte för att jag sett mig om så mycket ännu men, jag har all tid i världen. Ska ju hit många fler gånger! Jag har väl blivit rätt accepterad i familjen också, vilket känns oerhört skönt! Pappa Nisse vill utmana mig på Wii hela tiden, och ja, han vinner... Oftast i alla fall! Märks att jag inte spelat Wii sports på något år nu! Nåja, jag får öva som han säger... Jäkla kaxig karl det där. Jag gillar't!
Mamma Anette är också jättetrevlig och lättpratad. Umgicks lite med lillebror Jonatan häromdagen när jag kom med, annars har det inte varit så mycket mer. Men jättetrevliga verkar alla vara, och det känns kanon att vara här.

Sitter ensam på Linneas rum nu, tror hon gick upp och utmanade någon på Wii:et. Hon kände att hon ville utklassa någon sa hon, vilket bara händer i bowling men. Hähähähä... Skojar älskling! You know it!

Hennes kompisar vill träffa mig med, vilket också känns bra att dom vill bli en del av mitt liv eftersom jag är en del av Linneas. Tycker verkligen om dig tösen! Mer och mer för varje sekund som går! Allt är bara guld, gröna skogar och rosa moln just nu. Jag är nerkärad... Det är en sak som är säker!

Det enda jag kan klaga på är deras middagstid, som är vid 14.00-14.30 typ. Inte direkt van vid så tidiga middagar. Jag som varit ungkarl är ju van vid att äta vid 18 - 19-tiden! Nåja... Bara att vänja sig!
Just det, hade en sån jääävla hosta inatt med. Trodde jag skulle dö, allvarligt. Tror jag sov 4 timmar på hela natten/morgonen. Linnea, romantisk som hon är gick och fixade te åt mig vid sex-tiden imorse! Har man en omtänksam flickvän eller?! Och jag har en sån SJUK halsbränna nu med. Vet inte var jag ska ta vägen riktigt. Den vill inte ge med sig heller. Och ingen Samarin har dom heller. Så jag får väl bara härda ut helt enkelt?!

Nåja, hoppas förkylningen ger med sig, det är den som gör att jag har halsbränna. Har aldrig halsbränna annars så...! Mycket den som gör att jag inte kan sova heller... Förjävligt! Nu ska jag sluta klaga... Men lite synd är det om mig när jag inte kan sova. Hehehe... Äsch! Nu ska jag leta upp min flickvän och spöa henne på Wii!

Mos på er! Ja, mos.. inte mors... MOS!!

_________________________________

"Kärleken kan göra en människa tjugo kilo lättare."
- Ordspråk (Källa: Okänd)

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards