Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under september 2010

Av Herr Dunderskägg - 17 september 2010 01:04


Trummisar får mycket skit av övriga musiker, men om sanningen ska fram så är ju ändå trummisen den drivande kraften i ett band. Takt, break och så mycket mer bestäms av trummisarna i diverse band. Inte sångarna, inte gitarristerna, inte basisterna... TRUMMISARNA!


Visst, det finns ju trummisar som inte är så kul att titta på. Dom kan vara riktigt sjukt säkra tekniskt, kan spela många olika stilar, vara säkra på taktbyten och kunna göra snygga fills osv osv osv... Men inte många RÖJER som The Animal från mupparna. Men jag har hittat en kandidat. En klassiker från Youtube.


Bandet ni nu skall se heter Rick K. & The Allnighters och är ett coverband från USA. Kolla in trummisen som showar nåt så grönjävligt under HELA låten! Resten av bandet är helt ointressant. Det är batteristen, Steve Moore, som är höjdpunkten.


Enjoy!




Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 16 september 2010 22:02


Varför är så många på mig och säger att jag ska söka till Idol? Jag vill inte bli förknippad med att jag är en "popartist"... Nej, ska jag slå igenom ska det vara bandmässigt och skriva kontrakt med ett litet rockbolag och inte dom stora Sony BMG osv...

Kanske om man varit känd i sisådär 5-6 år och varit ut i världen och visat upp sig kan man börja tänka i en större bana med större bolag i ryggen.


Men jag tänker aldrig i hela helvete ställa upp i Idol och få den där stämpeln i pannan. Aldrig i helvete. Det är rätt kul när man ser "hårdrockare" som ställer upp i Idol-cirkusen och tror att dom ska komma ut med "hårdrocken" på radio. Den hårdrocken som dom drömde om förvandlas till sådär mesig, poppig radiorock á la Pink... Nej, fy helvete!


Ni kanske tycker jag är dum i huvudet som säger så här, men vet ni vad? Jag skiter i det! Det är min åsikt och jag står MER än gärna för den!

Jag har garvat åt Idol-Markus, Erik och fler som trott att dom ska få lira hårdrock och helt plötsligt har förvandlats till popsnören.

Vart är Markus idag btw? Nej, just... Bortglömd! Hur många album släppte han? Ett? Det säger ju också en hel del om hur Idol-cirkusen funkar. Man får leva sin dröm i ett par år... Sen är man puts väck, våt fläck!


Nej, jag tänker vara som en igel på hårdrocksscenen när jag väl slagit igenom. Kommer inte ge efter en TUM! Jag kommer lyckas.

Jag har ett par projekt på gång vad gäller musik. Ska bli sjukt kul att äntligen få komma igång och lira och sjunga lite.


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 14 september 2010 18:38


Sitter och klurar på ifall man ska skicka in ett låtbidrag för att stötta mitt underbara Luleå i sin kamp i elitserien skriven enbart för Luleå Hockey och allt vad de står för.


Men vad behövs för att göra en kampsång för ett sportlag eller så? Har ni tips och åsikter vad ni skulle velat ha sett till exempelvis en låt för Svenska landslaget i fotboll/hockey?! Vad krävs för att det ska bli en hit?

Versmässigt, refrängmässigt... Ska det vara ett hejdundrande solo? Hockeykör (passande nog) á la heavy metal?? 


Jag vill ha alla åsikter och synpunkter ni besitter. Klart, nu ska ju jag skriva den till Luleå, men det behöver ju inte avskräcka er för att tipsa. Alla kommentarer som håller en mogen nivå kommer godkännas. Allt som kan ses som sarkasm, ironi och bara rent utav värdelösa kommentarer slängs direkt!


Kom igen, ge mig kreativa förslag!! Nu är det ER chans att visa ert musikkunnande!


Stay true. Stay Awesome.

Av Herr Dunderskägg - 14 september 2010 12:33


Är du en facebookande hårdrockare? I sånt fall tycker jag att du ska klicka in dig på den mest givna rockgruppen som just nu finnes på svenska, nämligen "Rocknytt".


Den drivs av två hängivna hårdrockare vid namn Ron "Rocknytt" Dahlgren och Thomas Björling som har stenkoll på albumsläpp, nyheter om festivaler, båtresor och annat som har med hårdrock att göra. 


Helt klart ett givet "gilla" för alla hårdrockare där ute. Det skulle väl kunna vara bättre deathmetal-uppdateringar. Det har på senaste tiden varit väldigt mycket populärrock och heavy metal (och dylikt) som det skrivits om.

Men lägger man bara in något diskussioner tror jag de lyssnar och uppmärksammar det man vill ska bli mer koll på.


Direktlänk finner ni här:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Rocknytt/189682706007 


Se till att uppmärksamma denna sida och dela med er till vänner och bekanta som är hårdrocksfrälsta och hjälp till att få denna grymma grupp att växa!

Snart 20 000 pers har tryckt på gilla-knappen och fler skall det bli. Eller hur?!


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 13 september 2010 19:00


Tänkte köra en liten recension av Volbeat's senaste album som släpptes här i dagarna och som förvånansvärt fort kom upp på Spotify. Dom andra albumen tog det ett år för att komma upp. 


Nåja, efter att ha lyssnat på första låten så börjar man tänka ifall de vill låta som Metallica, bluegrass/country i en låt och sen försöka gå tillbaka till Dominus', där Michael Poulsen tidigare sjöng, thrashiga sound eller om dom försöker komma på en ny genre eller nåt sånt?


Guldkornen är dock lika många på detta albumet som alla andra album. Jag börjar med min personliga favorit, "Heaven nor Hell", som har enorm potential till att bli en riktig kioskvältare på radiostationerna då den är väldigt lättlyssnad, trallvänlig och den låten kommer höras bland hårdrockare och raggare överalltifrån nästa sommar. Hade albumet släppts i våras, hade denna låt varit den stora hiten istället för "The Fallen".


"A New Day" är nästa guldkorn där man är kör på vad man kan bäst. Hålla det där sköna gunget, men man hamnar nästan på ett lite poppigt stadie i intro och post-chorus-riffen. Låten räddas upp av tyngden man ändå lyckas hålla.

"A Warrior's Call" är albumets helt klart bästa låt skriven för den danske fightern Mikkel Kessler. När man spelat denna låten på scenen har Mikkel varit med backstage för att sen gå fram och "knocka" Poulsen efter att låten är slut.

"A Warrior's Call" är vad Volbeat är gjorda för att spela, heavy metal med rock'n'roll-influenser som totalt knockar en och Poulsen's röst är som en hårtork när han får utnyttja sitt register.


Två andra låtar jag hissar flagg för är "Being 1" och finallåten Thanks" (där man gör ALLT rätt, förutom ooh:andet som han snor melodin från en egen låt... Nämligen "Garden's Tale" från albumet "Rock the Rebel / Metal the Devil"), som är skriven för att hylla alla Volbeatfans där ute som stöttat/stöttar dem i vått och torrt. Speciellt de som åker för att se deras konserter. Såg visserligen bara en timme av dom förra året, men det var en riktigt riktigt häftig upplevelse som jag unnar alla att få uppleva.


Sen har vi totala misslyckanden på detta album också. Och det är först och främst "Evelyn", som ska vara någon crossmix av thrash och melodisk heavy metal med inslag av... Något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Han har tappat mycket av growlet han besatt under Dominus-åren och det märks så väl. Det är ingen direkt djup eller styrka i det och helt plötsligt från ingenstans så börjar Poulsen sjunga jättemelodiskt... Och jag blir bara som ett frågetecken. Nej, Michael, där får du nog tänka om.


"Who They Are" är heller inte direkt någon hit, utan blir bara en röra av massa olika stilar (som att Volbeat inte redan blandar stilar?) och allt blir bara kaos och jätteförvirrande. Nej, dom två låtarna går heeelt bort för mig personligen.

Sen har vi en låt som inte direkt är ett misslyckande, utan bara en upprepning av "We" som fanns med på deras förra album "Guitar Gangsters & Cadillac Blood".

Refrängen är en total rip-off på en tidigare låt. Ska ni influeras av något, välj något annat band. Inte er själva! Bara ett tips...


Förutom dessa tre låtarna är "Beyond Hell /Above Heaven" ett jämnt och stabilt album där Volbeat blandar och ger med samma energi, men inte riktigt samma tyngd man haft på tidigare album, utan man är mer melodiska än någonsin innan.

Jag ser redan fram emot nästa album för att se vad man hittar på där.


Volbeat vet verkligen vad publiken vill ha (med små undantag)!


Betyg: 4/5


Stay True. Stay Awesome!

Av Herr Dunderskägg - 11 september 2010 02:25


Haha, håller på och snackar med en snubbe jag lärde känna nu i slutet på sommaren om ett litet musikprojekt och vi har snackat lite fram och tillbaka om dittan och dattan... Men hans mail ikväll slog fan allt! xD


Skrattade så jag fick ont i ansiktet! Sitter fortfarande och småskrattar för mig själv... Nej, alltså... Ni måste läsa det för att förstå titeln på blogginlägget!


Here goes...


"Jag har just mixat ner lite grejer som jag skrev härom dagen.
Riffets rytmik påminner skrämmande mycket om "Saft saft hallonsaft, bättre saft har ingen haft". 
Men vad fan! Smurfar är jävligt brutala!
"


Vänta... Va? o.O Sen när blev smurfar brutala? Dom kanske har någon awesome.... Aaaaaaah... Det är ju HALLSONSAFTEN!! :D Lite som Karl-Alfreds spenat, Bumbibjörnarnas bumbibärssaft, Bamses honung eller ja... You get it!


Jadu, Anders. Vad har jag gett mig in på?! Du är inte riktigt klok! ;D

Nej, det blir säkert bra. Väntar otåligt på att få höra vad karlsloken spelat in!


Take care now, my fellow nightcrawlers!


Stay true, stay awesome!

Av Herr Dunderskägg - 10 september 2010 22:03


Vad skulle man gjort om inte musik fanns? Eller ja, om inte musik någonsin funnits hade vi ju inte saknat den. Utan ersatt den platsen av något annat. Tälja barkbåtar eller bygga rymdraketer av petflaskor och andra små roliga projekt...


Men nu när det finns är jag så jävla tacksam för att den är så lättillgänglig!

Spotify är ju guld! Har suttit hela kvällen nu (nästan) och sökt efter ny musik att lägga in i min metal-lista. har även funnit andra små guldkorn i övrigt med i andra genres. 


Men när man haft en rätt misslyckad kväll, så är jag glad över att man får glida iväg med musiken och bara sluta bry sig om allt annat. Allt jobbigt omkring en... Missförstånd, ångest, saker som gör att jag får dåligt samvete, tankar som snurrar och en osäkerhet som alltid hänger över mig hur jag än försöker få bort det...


Nåja, har lite låtar där jag verkligen kan få ur mig aggressioner till... Tung, mörk, elak musik! Men det hjälper ju bara tillfälligt... Tyvärr!

Men musiken är min tillflyktsort när inget annat verkar hjälpa. Och utan musiken, vem vet var jag skulle varit idag. Musiken har hjälpt mig så sjukt mycket i mitt liv i olika situationer. Musiken är min stora passion och jag tänker komma ut med den, på vilket vis det än blir.


Det är inget snack om saken. Hårdrocken är mitt kall och jag tänker uppmärksamma detta kall och kämpa i hårdrockens namn och ösa järnet på en scen nära dig inom en SNAR framtid! Ge mig bara en liten tid till att styra upp saker och ting, privat.


Och alla ni som tvivlar på mig... I will shut you motherfxxxxxs up!! 


Stay true, stay awesome!!

Av Herr Dunderskägg - 10 september 2010 01:54


Tjenna era små hårdrockare där ute, nu börjar minsann min nya period som bloggare. Kommer nog förmodligen bli fler, dock kortare inlägg framöver som kommer handla om musik (i många former, men oftast rock av något slag)... 


Men som jag brukar säga: Innerst inne har vi alla en liten hårdrockare!


Nåja, ny design, ny header (thx sis) och nytt tema. Jojo... Ska det göras, ska det göras ordentligt! Tänker inte vara sådär överjävligt pedantisk med hur jag skriver saker längre heller. Stavning, förkortningar, smileys... Sånt kommer förekomma nu.


När det bara blir text, så har det en tendens att bli så... Trist!


Äh, nu skiter jag i detta och går och lägger mig. Är ju fan inte frisk från min förkylning än heller. Bra jävla illa.

Men innan jag drar mig till kojs, så tänkte jag dela med mig av en Spotifylista jag och några stycken håller på bygger upp... Och den handlar ju såklart om HÅRDROCK!! Metal av alla de slag, helt enkelt. Så har du några metallåtar du/ni vill dela med dig av, släng in dom vettja!


Listan heter, kort och gott: This Is Metal! ... Enjoy!!


Go'natt på er!


Stay true, Stay Awesome!

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards