Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under april 2012

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2012 13:22

Skrev inatt om idiotiska tatueringar och annat som stör mig...


Och feedbacken har inte låtit vänta på sig. Jag kanske kan låta provocerande, men jag nämner för det första aldrig namn, sen kommer jag alltid ha åsikter. Så länge det är konstruktiv kritik tar jag den, men sen när det kommer idiotiska kommentarer kan jag inte låta bli att garva och tycka synd om dom som stör sig på att jag har åsikterna jag har.


146 läsare hittills på mitt förra inlägg. Trevligt att ha så många läsare på en och samma dag. Och tack för all feedback, som sagt. Jag har ju min blogg för att vädra mina åsikter, vart jag står med mina synpunkter och att få mina läsare att bli nöjda. Jag har aldrig TVINGAT nån att läsa min blogg, eller hur?


Jag har den för eget bruk så att säga... En sorts terapi... Bloggen och låttexterna är viktiga ting i mitt liv, för att få ur mig allt som rör sig i mitt huvud. 


Jag kommer aldrig sluta att blogga, spelar väl ingen roll vart jag bor. Jag kommer alltid besitta samma sorters åsikter. Man ändras inte för att man flyttar till en annan ort. Folk är fortfarande idioter och gör idiotiska ting, right?

WRONG - enligt flera av mina läsare så är JAG idioten som inte har något liv som måste blogga om mina åsikter.


What? Hör ni ens själva hur det låter? Man kan ju skämmas över mindre...


Min blogg kommer stanna på samma plats. Åsikterna kommer hagla framöver också. Var så säkra. Bara för att folk inte tycker som jag betyder inte att jag kommer sluta blogga om det, eller hur? 


Och det ska bli så skönt att lämna denna hålan. Och jodå, jag har faktiskt ett liv utanför bloggen. Med en awesome sambo och underbara vänner. 


Men, ni kommer inte slippa mig. Tro mig... Jag har t.o.m blivit hotad med en polisanmälan... Så förra inlägget är borttaget. Sicka fasoner...


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 28 april 2012 18:07

Nu har den kristna skolan Grenadjärskolan i Örebro gått ut med att man ska förbjuda piercingar och urringningar.


Rätt eller fel? Är det moraliskt fel att klä sig som man vill? Är det fel att ha en egen vilja?


Bodymods är inte moraliskt fel i mina ögon i alla fall. Minns själv när man gick i skolan, så var ju det en höjdpunkt att kolla på alla tjejer i skolan, sådär lite i smyg. 

Men i detta fall är man som tjej inte tillåten att ha bodymods eller "utmanande klädsel" i skolan. 


Fel i mina ögon. Den friheten står man väl för själv... eller?! Även när man är tonåring.


För att ta ett exempel så nekades en 13-årig tjej tillträde att börja på skolan för att hon hade en näspiercing. Herrejösses så jävla löjligt. Hon placerades även om UTAN att hennes föräldrar kopplades in, helt utan deras vetskap.


Hur sköter dom den där skolan egentligen? Och enligt kommentarerna som rektorn har gett så verkar hon riktigt jävla blåst där hon i stort sett BLÅNEKAR till alla anklagelser och även säger att "En del uppgifter i anmälan är halvsanningar och vissa saker har ingenting med varandra att göra.
Ja, för allt är en enda stor konspiration mot er skola... Jävla nötter det finns överallt! I min mening orsakar bara religion (i de flesta fallen hur som haver) stora problem och bråk.


Och varför tycker jag det? Jo... Därför att - FUCK YOU!! Därför...


Stay true. Stay awesome. 


Av Herr Dunderskägg - 28 april 2012 12:53


Brainfreeze (eller "Sphenopalatine Ganglioneuralgia" som den heter som teknisk term), är faktiskt värme, och inte kyla som gör att du känner att hjärnan ska frysa sönder.


I samma ögonblick som kylan träffar gommen ökar blodgenomströmningen i den artär i hjärnans främre delar som förser hjärnan med syre. Den intensiva kylan måste kompenseras och för att den inte ska sprida sig så överhettas hjärnan, som försöker behålla sin vanliga temperatur.

Så snart hjärnan uppfattar att "faran är över" drar sig blodkärlen samman igen och smärtan försvinner.


Så, du fryser inte alls. Det är en myt, som numer är krossad av vetenskapen.


Så nu vet ni... Onödigt vetande är kul! 


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 27 april 2012 11:48


Enligt flera tidningar världen över, kommer alltså Roadrunner Records att läggas ner i Europa och Kanada (till att börja med), då Warner Music Group väljer att inte satsa på det längre.


En orsak bakom det hela är väl att de har tagit en smäll vad gäller deras rättsprocess som pågått i flera år, med Youtube, kan också vara en faktor bakom att de måste lägga ner flera kontor.

Roadrunner Records blev uppköpta av WMG 2010, efter att ha köpt IN sig i RRR 2007.


En annan stor orsak är den utbredda nerladdningen av musik. Själv laddar jag inte ner musik längre, utan lyssnar bara via Spotify. Jag har mer och mer börjat överväga att faktiskt börja köpa album igen, speciellt vinyl. Det finns väl inget som slår en sjysst vinylplatta?!


I dagarna klev även bolagets VD, Cees Wessels, av sitt jobb...


Roadrunner Records husar band såsom; Slipknot, Dream Theater, Opeth, Hatebreed, Gojira, Dååth, CKY och många många många fler... (för att se hela listan, se länk)


Flera bandmedlemmar ur flera olika band har reagerat starkt på detta och uttryckt sitt missnöje. Det ska bli intressant att följa denna såpa. Vart ska alla stora metalband ta vägen? Vem kommer signa dom? Vem gör sig vinst på det hela?


Vill ni följa såpan; klicka er vidare till ROCKNYTT!

En sak är säker, alla vi metalheads och headbangers kommer sakna Roadrunner Records. 

Stay true. Stay awesome.


Av Herr Dunderskägg - 24 april 2012 13:28

Är i tankarna att starta en facebookgrupp för min blogg, där man kan bredda sin fan/läsarbas lite. 
Vad tror ni om den idén? Bra eller anus?


Hade tänkt mig att dela med mig av tankar och åsikter via bloggen, men även ställa aktuella frågor och starta diskussioner ang. ämnena. Har även tänkt mig att dela med mig av bra musik, konsertdatum till gig jag tycker ni borde gå på etc.


Kan det vara något för er läsare måntro? Där får ni en större möjlighet att göra era röster hörda vad gäller allt och inget. Komma med tips och åsikter på vad ni anser är rätt och fel t ex...


Vet att många bloggare gjort så, för att ta ett exempel, så har Grimgoth en grupp på facebook där han tipsar om tävlingar, tjejer inom metal, teman, gästbloggare etc etc... En mycket bra blogg för övrigt, som alla hårdrockare bör ha koll på!


Bra eller anus? Skriv i kommentarfältet vad ni tycker. Ni behöver bara skriva "BRA" eller "ANUS", så får vi se vart vi hamnar. Det kan ju mycket väl vara så att merparten tycker att det är anus, men det betyder inte att jag inte startar en grupp ändå. Eller hur?

Det går även bra att skriva på facebook vad ni tycker, ni som hänger där!

Stay true. Stay awesome. 

Av Herr Dunderskägg - 21 april 2012 13:42

 


No words needed, huh?!


LifeR hittar ni på Facebook och Youtube!
Alla ni som gillar tung, gunging, southern rock med mycket sludge och bluesinfluenser, ska SÅKLART kika in detta band! Ni finner även flera livevideos på Youtube. På samma kanal, kan ni även följa deras "the monster we created" i alla fyra delarna. 



 


Rock on brothers and sisters!!


Stay true. Stay awesome. 

Av Herr Dunderskägg - 20 april 2012 18:45


I fortsättningen kommer jag att använda mig av en varningsskylt i min blogg för att varna känsliga läsare, som tar åt sig av precis ALLTING jag skriver och har åsikter om.


Den kommer se ut SÅHÄR:



     


Om du ser denna så, kanske inlägget inte är något för dig att läsa. Tänk efter innan, helt enkelt. 
Sen om du ändå kommer känna dig träffad entrade du området fastän du blev varnad. Se det som de skyltar man ser i serier eller filmer (speciellt från staterna): "Trespass - and you will get SHOT!"

Consider youselves warned.


Stay true. Stay awesome. 

Av Herr Dunderskägg - 20 april 2012 13:30


Jag visste absolut inte, förrän idag, att citering var förbjuden och tabuförlagd.


Jag skrev ju två citat ifrån en person igår och idag hade denna person skrivit på facebook, att "hen" minsann skulle hänga ut mig om "hen" också hade en blogg. Det roliga är ju - jag hängde inte ut nån. "Hen" tog åt sig av det jag skrev.

Provocering? Inte i mina ögon.


Jag måste få vädra åsikter om saker jag läser, ser eller upplever. Därför har jag min blogg, right?

Sen vad folk tycker om mina åsikter, rör mig egentligen inte ryggen, eftersom det just är MINA ÅSIKTER!!


Idag så hänger "hen" ut sig SJÄLV på facebook så att ALLA kan se vem det är jag citerat. Jag blir inte riktigt klok på människor ibland. Man MÅSTE få uttrycka sig fritt, men det är sånt tabu över att citera vissa människor tydligen.

Att man hatar nånting får väl stå för var och en, men samtidigt måste man inte utsätta sig för just det man avskyr/hatar/ogillar. 

Sen överdriver samma människa och skriver att jag minsann pekat ut denne och att jag skriver just om "hen". Jag CITERADE "hen", och sen efter det så pratade jag om människor i allmänhet i resten av mitt förra blogginlägg (LÄNK).
Men männskan envisas att det är "hen" som är personligen utpekad och att jag hänger ut denna person som blöt tvätt på en torklina. Vilket såklart inte är sant.

Jag blir fan upprörd på riktigt nu. Jag hänger aldrig ut människor på min blogg. Skulle aldrig falla mig i tanken att göra något sådant. Jag vädrar mina synpunkter om åsikter folk har, upplevelser jag har i vardagen eller om det så är en känsla jag har inom mig som måste få komma ut.


Men vill du hänga ut dig själv inför alla på facebook, så är det inte MITT problem. Jag tänker absolut inte be om ursäkt för den delen heller. Du har lyckats sätta dig SJÄLV i denna situationen. INTE jag.


Och är det något folk stör sig på, har jag aldrig tvingat dom att läsa min blogg. Alla har ett val, precis som om det jag skrev om i förra inlägget. Du skjuter dig själv i foten. Jag kommer aldrig att censurera mina åsikter, för då skulle det likna en jävla diktatur, som att mina läsare bestämmer över vad jag ska skriva och inte. 

Och det kommer aldrig hända... (Förresten känns det jätteskumt att skriva "hen", för det blir ju neutralt på ett konstigt sätt... Hm... Jaja...)

Stay true. Stay awesome, friendos! 

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards