Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under oktober 2010

Av Herr Dunderskägg - 24 oktober 2010 21:03


Hur tjänar man bäst drygt 1600 spänn på en timme?! Jo, man är i en lokal med lätt berusade (men MYCKET vänliga) människor skickar runt en glad prick som samlar in pengar i en hatt (hon var väldigt svårövertalad för övrigt).

Sen lirar man en timme lite drygt och åker hem.


Sen firar man framgången med att bränna nästan sexhundra spänn på Bullit! Yay me!! Min hatt var btw gårdagens mittpunkt. Alla ville fan låna och ta på den och fan vet allt...


Sen blir man rund under fötterna, träffar goda vänner, dricker lite mer, dansar så man ramlar omkull (jajemän, I finally did it!), sen får man en kram av en full polarem man träffar alldeles för sällan och sen missar man nästan sista bussen hem. Helt frickin' "åzum" (som Sanna så fint skulle ha sagt det) Lördag! Hade årtiondets värsta fyllehicka också. G'dammit... Kunde inte ens sitta still!! WTF DUDE?!?! 


Man mår ju som man förtjänar idag dock! Haha! ;D Tack till alla som gjorde kvällen och natten den bästa på länge!! 


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 23 oktober 2010 14:05


Veckans band är även DOM från Sverige. Döds/thrashbandet "One Man Army & The Undead Quartet", som hållit igång sedan 2004 och är baserade i - Göteborg såklart! Bandet bildades av ex-Crownvokalisten Johan Lindstrand.


One Man Army & The Undead Quartet blev signade av Nuclear Blast Records 2005, efter att ha släppt demon "When Hatred Comes to Life". Debutalbumet "21st century killing machine" släpptes kort därefter (början på 2006) och de började turnera med finska metaljättarna Children of Bodom. De har även spelat tillsammans med stor band, såsom: Hypocrisy (svenska veteranen Peter Tägtgren's band), Soilwork och Amorphis för att nämna några.


Efter det hade dom verkligen visat vad dom kunde och växte fram som ett av Sveriges stora dödsband. 


Under 2007 släppte man sitt andra album, "Error in Evolution" som var helt olikt debutalbumet vad gällde sound och stil. Man turnerade med Gorefest på olika festivaler för att promota albumet.


När man skulle till att släppa sitt tredje album ("Grim Tales" under 2008) så signade man med det Tyska independent-bolaget Massacre Records (som har signat band såsom: Winterborn, Catamenia, Agathodaimon, Icon In Me och Graveworm) och i och med det hittade man tillbaka till sina rötter med ett mer distinkt death-sound. 


Februari 2011 är det dags för album nummer fyra på listan. Och vi väntar ju SJÄLVKLART på att få skruva upp ljudet för att kunna mosha!!


Nedan får ni höra en låt från deras senaste album Grim Tales, vilken JAG anser är bästa låten på albumet, Death Makes It All Go Away



Ni finner One Man Army & The Undead Quartet på:
- Facebook (http://www.facebook.com/pages/One-Man-Army-And-The-Undead-Quartet/12823631668?v=info)

- Spotify (One Man Army And The Undead Quartet)

- Myspace (http://www.myspace.com/onemanarmyandtheundeadquartet)

...och såklart på deras hemsida http://www.onemanarmy.tv


Skruva upp volymen och NJUT!! Rock on!



Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 22 oktober 2010 21:02



My heart bleeds, and I want you to know.
I rip my chest open, only to show.
This is me, in flesh and blood.
For you I'll crawl through dirt and mud.
What will it take for you to notice?
Without your heart it all seems hopeless.
Your words torment me but still I linger.
I'll stand and wait through fall and winter.
To prove my affection will never tucker.
I bleed and ache in hope that we will conquer.
This is my words I swear they're true.
When the decision's made, I'll wait for you.

My heart bleeds, and I want you to know.
I rip my chest open, only to show.
This is me, in flesh and blood.
For you I'll crawl through dirt and mud.
What will it take for you to notice?
Without your heart it all seems hopeless.
Your words torment me but still I linger.
I'll stand and wait through fall and winter.
To prove my affection will never tucker.
I bleed and ache in hope that we will conquer.
This is my words I swear they're true.
When the decision's made, I'll wait for you.


Av Herr Dunderskägg - 21 oktober 2010 19:53


Tänkte ta en intressekoll!


Den 26/11 spelar Gormathon tillsammans med tre osignade band på Nalen i Stockholm. Det börjar klockan 19 och det är gratis inträde. Det lovas en hel jävla kväll med bara metal och hårdrock. Vad kan gå fel liksom?!


Vore awesome om vi samlade ihop ett gäng och drog iväg och kikade!! Vad säger ni?!


[Update: 21:35]

Fyra grabbar so far! Och fler ska det bli! 


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 21 oktober 2010 14:09


Ja, alltså... Har man suttit i en fräsch, trea (något sånär nybyggd) i Uppsala i en veckas tid, blir man bara deprimerad när man kommer till sin sunkiga tvåa i hålan Gimo (ligger ungefär 5 mil nordost om Uppsala)... 

Man känner verkligen hur gammal den är när man försöker vädra ur lägenheten dag in och dag ut men den gamla lukten inte vill försvinna. Nej, usch...

Tänk om man ändå hade råd med en bostadsrättighet åtminstone. När man får dona hur man vill utan att en jävel bryr sig. Nåja... Man får väl vara nöjd med det lilla man har, right?!


Ska snart stränga om gitarren med. Sitter en sprojlans ny sträng på den, medans resten är gamla. Det låter lite halvkonstigt när man spelar... Men måste hitta orken. Dagen har so far varit FAIRLY värdelös. Varför är jag så jävla grinig? Jag låter ju som en kärring!!! :O


Ooooooooh! For fucks sake!! Jag har inte ens lirat nån metal idag! Det måste ju vara DET som drar mig neråt. Right?! VART FAA-AAN ÄR MIN SPOTIFY!?!? :O


[1 minut senare] Aaaaaah.... Lite One Man Army & The Undead Quartet sätter fart på humöret! \,,/ >.< \,,/



Stay true. Stay awesome.


Av Herr Dunderskägg - 20 oktober 2010 13:52


Jorå, nu är det dags igen! 


Ska lira på en nation här i Uppsala på en återföreningsfest som bl a morsan ska vara med på. Typ någon gammal ungdomsgårds-grej där dom hängde som tonåringar.


Ska bli riktigt kul faktiskt. Lite 60-tal, lite 70-tal och några egna låtar blir det att jag kommer slänga in i spellistan. Har ju inte varit hemma något, så har inte kunnat lira på min egna gitarr, så har fått låna farsan nylonsträngade. Låter ju inte så spännande på en sån direkt... Men det är bättre än inget, right?!


Nej, men ska bli skojs! Får se ifall man går ut och tar en öl eller två efter spelningen där. Vore jävlarns trevligt. Får se om man får med sig någon/några ut på äventyr på krogen igen. Blir isånafall tredje helgen i rad. Shit, jag blir ruinerad! Haha... ;D


Får se till att förkröka lite så det inte blir så fasligt dyrt på krogen...


Hoppas någon har kamera/filmkamera med sig så man får något minne av det. Har varit dåligt med sånt innan på spelningarna tyvärr... Hade gärna velat haft bilder/video från min spelning när jag var förband till John Meets Jane (polarnas thrash/döds-band)... Jag lirade akustisk progressiv musik då. Blev faktiskt rätt bra. Var rätt nervös, plus att en strängjävel gick... Men det fick gå ändå! ;)


Såna smällar man får ta när man inte tar med sig reserv-grejer... :D


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 20 oktober 2010 09:40


För er som aldrig sett filmen Dragonheart (1996), är det dags NU! En klart sevärd film med Dennis Quaid i huvudrollen som riddaren/drakdödaren Bowen.


Bowen blir anlitad att göra sig kvitt de sista drakarna, men möter på den listige och gode draken Draco (inte mycket fantasi i det namnet, eller hur?). Draco (vars röst görs av Sean Connery, som man ej misstar sig på) vinner över Bowen som allierad och de två bilder en "förbjuden" vänskap. Allt detta för att vinna över folket på sin sida i deras frihetskamp mot den tyranniska kungen Einon (spelad av David Thewlis som även kan ses i Kingdom of Heaven, Harry Potter-filmerna och The Big Lebowski). 


Nog för att filmen är gjord 1996, men effekterna och animeringarna hänger lätt med i dagens high-techsamhälle. Ett actionäventyr med humoristiska inslag.



Lätt värd en titt. En evig klassiker som aldrig blir tröttsam.


Stay true. Stay awesome.

Av Herr Dunderskägg - 19 oktober 2010 22:39


...Mary Raven och hennes blogg ( http://maryraven.blogg.se/ )!


Hon bloggar om diverse ämnen. Allt från bra metal/rockband, filmer och t.o.m det GRYMMA bandet hon lirar i. Frantic Amber (melodisk döds at it's finest). Ni finner dom på myspace (http://www.myspace.com/franticamber). Fem riktigt brutala brudar detta. Och det gillas ju självklart. ;D


Hoppas som fan att ni kommer ut på de riktigt stora metalscenerna inom en inte allt för avlägsen framtid.


Längesen jag följde en blogg, men detta är en helt klart värd blogg att kollas om man uppskattar musik för det första, men även lite sjyssta tips om filmer osv...


Keep up the good work, Mary! \,,/ >.< \,,/


Stay true. Stay awesome.

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards