Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg den 10 mars 2012

Av Herr Dunderskägg - 10 mars 2012 11:15


SKELLEFTEÅ:
Skellefteå och Luleå har under de säsonger som Skellefteå legat i elitserien varit stora rivaler. Rivaliteten är såpass stor att det många gånger handlar om ett rent hat lagen emellan. Medans vissa bara tjivas och retar varann vad gäller lagen de håller på. Jag själv, personligen, är väl inte så förtjust i Skellefteå AIK (eller "låtsas-AIK" som man också kan se det) eftersom råttorna från Solna faktiskt var före dom med både färgerna, emblemet och namnet.

Att dom sen anser sig vara "AIK" är ett skämt. De lägger större energi på att vara med i musikvideos och fjanta omkring än att spela bra hockey i slutspelet verkar det som.

En grej i texten i Skellhells nya "slutspelslåt" handlar om att dom börjar bli vana att vara i slutspel. Ja, men grattis... Ni har varit i slutspel sedan 2008? Medan Luleå varit i slutspel alla säsonger utom 2 sedan dom gick upp till elitserien 1984/85. Näe, i mina ögon är Skellhell ett enda stort PR-jippo som ägnar mer tid till att leka, fjanta runt och snacka massa dynga om sina motståndare än att koncentrera sig på ett SM-Guld. Medan Luleå däremot inte gör så, utan är guldfavoriter i år med en defensiv och ett målvaktspar som är elitseriens mest underskattade. 

Slår dom ut MoDo? Spelar dom jämnt och fokuserat - kanske... Men slutspel är ju en helt annan grej mot vad serielunken är.


AIK:

Att Viktor Fasth blev utsedd till elitseriens bästa målvakt igen är en ren överdrift, visst... Han räddar sitt lag många gånger - men det är bara för att AIK egentligen bara har två bra utespelare i Gynge och Rosén, sen är dom sårbara resten av tiden. Men i större sammanhang skulle Fasth inte palla trycket - kolla bara storförlusten mot Finland i VM-finalen 2011... Men AIK på en sån där dag kan slå vilket lag som helst om Rosén har en bra dag eller Fasth får för sig att göra idioträddning på idioträddning. Målsnåla i många matcher... Tror att dom åker ur med 4-2 mot Luleå i kvarten.


MoDo:

MoDo är en underdog som faktiskt kan gå hela vägen bara man spelar jämnt. Man har spelare såsom Nicklas Danielsson, Dick Axelsson, Niklas Sundström, Rob Schremp m fl som har en riktigt riktigt hög kapacitet.

Sen har man två målvakter som på en bra dag spikar igen helt, men den varan har uteblivit denna säsongen.

Jag vill däremot lyfta fram MoDo's målvaktslöfte, Forsberg, som blev juniorvärldsmästare i år när han var backupmålvakt åt Luleås Johan Gustafsson. Se upp för MoDo! Kan lika gärna slå ut Skellefteå med 4-0 i matcher om det skulle vara så. 


LULEÅ

Luleå är som jag nämnde tidigare, en av guldfavoriterna i årets upplaga av elitserien. Många spelare har underpresterat något sjukt. Men lika många är chockade över den effektiva defensiven och det målvaktsspel som visats under säsongens gång. Johan och David i Luleåkassen är jämna, stabila och pålitliga, två killar som lika gärna kan hålla nollan ett par-tre matcher i rad men lika gärna släppa in 2 enkla kassar och åka dit på grund av att man är så ineffektiva framåt.

Luleå har anklagats så många gånger under säsongen för att spela tråkig ishockey genom att vara ett defensivt tänkande lag som hellre kontrar in mål än är spelförande. Men det många inte ser är att Luleå ÄR spelförande många matcher och tar extremt många skott, men dom där "turstudsarna" har uteblivit under i stort sett hela säsongen och de mål man gjort har varit på en målvaktsretur, en avgörande straff eller grisiga "tryck-in-både-spelare-och-puck"-mål. Men får alla vara skadefria och friska under slutspelet tror jag man kan gå hela vägen till ett nytt guld.
Det första sedan 1996. Det är dags i mitt tycke... 4-2 är fortfarande mitt tips i kvartsfinalserien.


(Resten av lagen kommer imorrn...)


Stay true. Stay awesome. Stay hungry. 

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards