Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg den 19 mars 2012

Av Herr Dunderskägg - 19 mars 2012 14:15


Motvilligt vill jag säga: "Stort grattis till AIK" som gjorde allting rätt i fyra raka matcher. Inte ett enda misstag i stort sett och man utklassade seriesegraren Luleå i 4 raka matcher efter 6-3 förlusten borta mot Luleå Hockey.


Så, cred till AIK som spelade ut och tillintetgjorde Luleås forechecking OCH backchecking. Luleå spelade däremot en pinsam hockey och publiken som inte ens fyllde hemmaarenan borde SKÄMMAS. Det är slutspel och man kan inte ens fylla en hall som tar lite drygt 6000 personer? Näe, hade jag personligen bott där i nejderna själv, så hade jag varit på alla hemmamatcher jag bara kunde för att stötta mitt lag. Skäms på er Luleåfans!!


Och en till person som borde skämmas är huvudtränare Jonas Rönnqvist som bara stod som apatisk i avbytarbåset och inte visste ett dugg vad han skulle göra emot AIK's frenetiska ryggsäckshockey. Han stod med gamnacke och visade på en negativ eneregi, nånting som spred sig bland spelare och allting verkade bara förlorat redan efter AIK's kvittering i andra matchen. Det är svårt att erkänna - men så kändes det. Klart jag ville tro på mitt kära Luleå. Men med Rönnqvist vid rodret som bara vet hur man coachar EN sorts hockey och envist bara vill spela det spelet blir man till slut sönderläst och bortspelad. 


"Rönken" hade ingenting att sätta emot. Och bland Luleås killar fanns det inga vinnare. Harju försvann, Olausson försökte passa vid varenda öppet läge han hade för att göra det svårt för sig själv och laget. Vihkoo försökte gå runt kassen igen och igen och blev sönderläst, tappade självförtroendet och slutade skjuta till slut.

Luleås backar visste knappt vad ordet skjuta innebar (i och för sig har det varit så under hela säsongen), utan passade varenda puck (speciellt i Powerplay när backskott är mest viktigt), fast det var trafik framför Fasth i, i stort sett, varenda match.


Tur att vi slipper Elias Fälth som varit riktigt riktigt dålig mot vad han KAN vara i rätt sällskap. All lycka till honom i sin nya omgivning och i framtiden. Den enda backen som varit godkänd är väl kapten Wallin med sin pondus och med sin storlek tog bort AIK'are efter AIK'are. Men får han ingen hjälp framför eget mål är det svårt att försvara mot baklängesmål. 


Nåja, det blev en tidig semester, men jag är LÅNGT ifrån nöjd med hur Luleå uppträdde på isen. Jag är sjukt besviken på hur jävla dålig coachning det var ifrån Luleås tränatrojka. Det var pinsamt lite vinnarskallar och få som verkligen kunde utmana AIK's storväxta backar. Sen att AIK'arna filmade till sig utvisningar och betedde sig som isprinsessor hela matchserien är en sak, men att göra det för att få Luleåspelare avstängda är en SKYMF mot svensk hockey. Sånt uppträdande borde tas bort. Att Pavlikovsky sen fejkar skada är ännu värre. Han är inte allvarligt skadad, han sträckte en muskel i nacken och grinade som en liten flicka efter att ha sett Abbott komma 15 meter före den s.k "tacklingen". Han hjälper till och FLYGER in i sargen efter att ha fått en lätt stöt i ryggen av Abbott.


Jävla idiot, är allt jag har att tillägga om den slovakiske landslagsspelaren. Lär dig ta en kontakt, vänd inte ryggen till, du har MER ansvar än den som tacklar att kunna ta en tackling och inte backa ut ifrån sargen och ha ryggen emot. Vänd dig med axeln emot och ta tacklingen som du blivit upplärd under hela din karriär. Din jävla råtta!!


Sen att man vann är också en effekt genom att man klagade på domarna man hade "emot sig" i första matchen uppe i Luleå. Sen fick man AIK-älskaren Wolmer Edqvist som inte har någon stake utan gör allt som AIK'arna befaller. Så jävla illa. Den domaren borde aldrig mer få sätta sin fot på svensk is igen. Stäng av karln på livstid för att han helt enkelt inte är en rättvis domare eller en bra domare på något sätt... alls!!


Nej, AIK's jävla fulspel och isprinsess-fasoner har jag inte mycket för. Dom kör det fulspelet som att det vore en taktik att vara nöjda med. Melin & co. ni borde skämmas och aldrig mer visa er inom svensk elithockey igen. Kommer säkerligen bli mer sånt när han tar över Linköping efter säsongen är slut. Hur dum får man bli?


Nej, nytt blod, mer storvuxna killar i laget, en tränartrojka som faktiskt har mer än ett sätt att lära ut hockey på, ta in spelare som faktiskt KAN göra mål och fortsätt den fina målvaktstradition som finns inom Luleå Hockey. Skönt att JG stannar en säsong till innan han drar till NHL. Rautio - vet inte riktigt vad jag ska säga om honom mer än att han var sjukt blek i slutspelet och gjorde tavla efter tavla efter tavla...  Nåja... Eller lär upp juniorerna att det inte duger med att ha 77-78 kg på en kropp som är närmare 185-190 cm. Det är att ha fel balans och inte kunna utnyttja sin fulla potential. På en sån lång kropp måste man ha 90-95 kg som backar upp, om man ska komma nånvart och kunna blomma ut som spelare i elitserien. Såna spelare duger gott och väl i div. 1 eller KANSKE i ett allsvenskt mittenlag/bottenlag.
Inte i ett förmodat topplag som Luleå Hockey. Nästa säsong kommer man inte ha pressen på sig att vara en guldfavorit - alltid något. Tror Luleå är mer bekväma med att slå lite ur underläge. 


Avslutningsvis - så något jag absolut inte tål är när andra lag signar spelare under brinnande säsong... Svenska hockeyförbundet borde ta och lära sig något av NHL/AHL att det blir MASSIVA böter om man gör så när det inte är tillåtet att förhandla om spelare (Augusti- och Januarifönstret). Det är så fult att gå bakom klubbarnas ryggar och skriva kontrakt med andra spelare. Det får spelarna att tappa fokus och det är ett rävspel som borde tas bort från svensk hockey. Och det tror jag varenda hockeyfan också vill... Även styrelser och sponsorer och så...

Kolla bara på Hjalmarsson (klar för Linköping), spelar SJUKT jävla dåligt i slutspelet och verkar redan spela för sitt kommande lag. Enterfeldt (som säkerligen redan är klar för Brynäs) som inte heller var koncentrerad, utan mest såg... Drömmande ut (at best). Fälth (som är klar för AIK???) som får spela mot sitt kommande lag - klart som fan han vill att de ska ha ett bra självförtroende till nästa säsong. De spelare som redan är tappade och som kritat kontrakt med kommande lag?! Dom har spelat RUSKIGT oprofessionellt under slutspelet.... Bort med dom! Jävla svikarfasoner!!


Nu ska det bli ett nöje att se Djurgården åka ner i allsvenskan. Heja Leksand, you can do it!! Men jag tror nog att det blir Rögle och Timrå som går upp. Kom igen!!


Stay true. Stay awesome. 

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards