Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg den 31 mars 2012

Av Herr Dunderskägg - 31 mars 2012 11:08


Svenskar är rätt duktiga på att klaga... Är det inte att bilen är åt helvete, så är det att bussen är sen. Är det inte att bussen är sen, så är någon dum i huvudet. Är det inte att vi stör oss på personer i vår närhet (men som vi ändå umgås med av någon outgrundlig anledning), så är det vädret. Och SOM vi klagar på vädret!!


Är det inte för mycket snö ute, så är det ändå för kallt och blåsigt. Det går inte att vara ute, för man fryser ju röven av sig. Är det inte kylan, så är det våren och all pollen. Ja, du är allergisk, det finns mediciner. Men jag kan fortfarande förstå pollenklagan. Kan ju inte vara kul att inte kunna uppleva våren som man vill kunna uppleva den.


Är det inte att pollen förstör våren, så är det ALLDELES för varmt för att vara ute, så man sitter inne och häckar när temperaturen stiger upp emot 27-30 grader och solen gassar på.

Är det inte att det är för varmt, så klagas det på den svenska sommaren (alltså, regnet). Det är ju förjävligt att det regnar (faktiskt, näe... Vill ni ha gröna gräsmattor, blommor, mindre skogsbränder, så låt det regna).
Och är det inte att det är för varmt, så är det att det är för mycket folk på stan, bebisar som skriker och "fjortisar som klär sig förjävligt" (och ändå kollar ni, killar...). 


Är det inte att sommaren är för varm/för regnig, så är ju hösten ett helvete. Det blir mörkt, regnigt, blåsigt, kallt och trist. Jag ser själv hösten som gemytlig, en anledning att stanna inne och se nån bra film eller sitta vid XBOX:et och spela några timmar. 


Sen kommer ju den där "förbannade vintern" tillbaka och cirkeln är sluten. Ett år utav klagan. 


Se det positiva med varenda årstid, varenda sorts väderomslag och varenda minut av era dagar. Kan ni inte se små ljusglimtar i er vardag (vad det nu än må vara för väder) så lär ni gå under en vacker dag.
Sverige, i mitt tycke, har världens bästa årstider, perfekt längd på varenda årstid och temperaturen är just så "lagom" som vi i Sverige tycker är bäst. Det blir medelhavsvärme på "extrema" dagar. Minus 30 grader på en vacker, gnistrande, vinternatt/dag.


Alla färger i träden på höstkanten, rött, orange, gult, grönt... Och känslan man får när våren slår till med full kraft, lättnaden och den underbart värmande solen mot husväggen. Fjärilar, insekter, fåglar och blommor kommer till liv. 


Enjoy it, while it lasts...


Stay true. Stay awesome.

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards