Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under december 2009

Av Herr Dunderskägg - 7 december 2009 15:30


December fortsätter harva på, men ännu syns inga spår av snön. Vi har hunnit en vecka in i December, och vi har avklarat andra advent redan. Det är bara sjutton dagar kvar till julafton. Och ännu återstår ett par-tre julklappar. Men det bästa är att jag inte behöver köpa ALLA julklappar till julafton, eftersom äldsta broren, svägerskan och lilla Märta inte kommer förrän i mellandagarna. Och Johannas grabb ska inte fira jul med oss heller, så den julklappen kan jag också spara till mellandagarna. Så jag kommer faktiskt ha pengar kvar... Om inte så mycket...


Sitter här i Uppsala ännu, ska väl hem ikväll (om jag får plats i Kimmies bil vill säga) och städa lite och så. Linnea kommer ju på Onsdag. Frågan är bara... Ifall jag kan fixa skjuts eller låna bil tills dess så jag kan hämta henne vid bussen. Det löser sig! Det är ju såna sjuka priser på bussarna mellan Uppsala och Gimo. Vad fan... 80 spänn för 5 mil. Inte ens bensinen är så dyr!


Alla som ska klapphandla t ex. Alla tjänar ju på att åka bil... Rent bränslemässigt!
Om de ska handla i Uppsala (och bor i Gimo med omnejd) vill säga...


Tycker dom kan sänka priserna radikalt. Även busskorten har ju gått upp till löjligt dyra priser. Det kostar lika mycket per resa på ett busskort (om man drar av priset per resa på totala summan) som det gör att åka mellan Uppsala och Gimo om man har en bil som drar 0,7-0,8 liter/mil. Alltså. Om man ser på lite nyare bilar som faktiskt drar runt 0,4-0,5 liter/mil så tjänar man att åka (om man jobbar i Gimo och bor i Uppsala eller vice versa) bil varje dag till jobbet. Sjukt, inte sant?


Sänk priserna på bussbiljetter och busskorten så kanske folk faktiskt TJÄNAR på att åka buss varje dag. Men det gör dom inte längre. Bra jävla dumt. Om jag får säga mitt. Rent bensinmässigt tjänar man inte ett öre, men om man ser till slitage och däck så tjänar man ju. Men det är inte många kronor. 10-15 spänn per dag. Visst, i längden kanske man tjänar några tusen. Men ja... Jag säger sänk priserna på bensinen med. Inte så hemskt mycket. Skulle räcka med att ha bensinen ligga på 10 kr jämnt. Och busspriser på 40-50 spänn som förr i tiden.


Alla skulle tjäna på det, och jag tror bussresenärerna ute på de regionala busslinjerna skulle öka märkbart. Nåja... Kommer väl inte hända med tanke på hur politiken ser ut nu för tiden. Utvecklingen med alternativa bränslen verkar ha bromsats, och man ser inte lika mycket om det längre som man gjorde för något år sedan då det var en jäkla hype över det. Och alternativa bränslen är just nu i stort sett lika dyrt som bensin. Och dieseln är sjukligt dyr den med nu. Men samtidigt så tjänar man fortfarande rent bränslemässigt på att åka bil istället för buss med de priserna vi har nu för tiden.


Äh... Nu babblar jag! Nu ska jag fortsätta surfa runt. Klapphandla lugnt, så ses vi i julstirret snart igen! 


_______________________


"Det tog mig femton år att upptäcka att jag inte hade någon författartalang,
men då var det försent att sluta för då var jag redan berömd." 
- Robert Benchley 

Av Herr Dunderskägg - 3 december 2009 17:27

Sitter och kikar på youtube och hittade en video jag såg för ett par-tre helger sen. Sjukt kul, jag kan inte sluta garva. Det är en parodi på Gunvald Larsson i Beck när han intervjuar en snubbe. Ett par killar som har dubbat till en egen tolkning för hur munnen rör sig på Gunvald och den förhörde. Enjoy this one!



Har just kommit hem från Norrköping efter att ha följt med älskling när hon hämtade ut lite medicin på Apoteket. Nu ska vi dricka kaffe och kika Scrubs. Blir bara mys hela kvällen. Imorrn ska vi ju festa som bekant. Kommer bli en kanonkväll tror jag allt. Sen kommer jag hem på Söndag igen. Så håll ut mina små vänner, snart är jag tillbaka och gör er sällskap igen.


Fa-an... 21 dagar kvar till jul nu och jag är inte klar med klapparna. Det är faktiskt lite dåligt, jag som lovade mig själv att köpa alla tiiidiiiigt! Typ i Augusti - September redan. Men jag kan ju aldrig få det att stämma så... Haha... Nåja! Väntar fortfarande på snön med. Men enligt Klart.se så ska den komma nästa vecka. Får hoppas att prognosen håller sig enda tills dess... Annars blir Daniel ledsen i ögat och gråter några krokodiltårar! Och det vill ni väl inte? Och sitter fortfarande och funderar på nyår.


Ska höra med pojkarna när jag kommer hem ifall de vill ordna nåt. Eller ifall de är hoppfulla på en spontanfest på nyår som vanligt... Det visar sig som sagt! Nej ska sluta tjata om det nu... I några dagar igen i alla fall...


Näe, nu ska jag dricka kaffe och prata skit med svärfar! Hejsans!


__________________________
"Hälften går åt höger, hälften går till vänster och resten stannar i mitten."
- Rolf Zetterlund

Av Herr Dunderskägg - 2 december 2009 01:46


...Jag skriver nu, för jag kommer inte riktigt ha tid imorgon på dagen. För då ska jag ju dricka kaffe med pappa, äta frukost i lugn och ro och hinna vila lite till inför bussresan (dryg sådan).


Andra turen till Norrköping/Vikbolandet blir det. Ska träffa hennes galna familj igen! Eller ja, det är hennes föräldrar som är galna. Hennes bröder är hur lugna och anonyma som helst. Men det kanske ändras i framtiden? Who knoooows...?
Jag och älskling ska i alla fall mysa ordentligt imorrn. Vi ska fira våran månadsdag litegrann i efterskott, eftersom vi firade den igår (Tisdag). Blir väl lite käk och film och lite mys framför teven i övrigt med tillsammans med svärfar och svärmor.


Sitter i gästrummet hos mor och far och surfar runt lite. Blir snart till att sova om jag ska orka bussen imorrn. Jag gillar inte att åka buss. Märks det?
Äh, har varit lite motvillig till bussar sedan olyckan 2007. Bussar åker ju i diket hela tiden på vintern, man ser ju på nyheterna på teven att varannan dag så har ju en bussjäkel åkt i diket pga halka.


Det där fattar jag inte. Så FORT det blir vinter får alla panik, alla blir sämre bilförare och allt blir kaos i trafiken. Alltså, vad är det med folk? Och alla tidningar skriker ut varningar att "NU KOMMER VINTERN!"... No shit?! Det är December people!!! Dags för att uppdatera sig lite?
Alla får panik så fort snön kommer. Jag längtar efter snön. Den borde ha kommit nu! Men neeeej, det ska vara plusgrader och regn istället. För då blir säkert alla jätteglada. Fatta vad alla mår bättre när det ligger ett ljust, luftigt snötäcke på marken. Dagarna blir ljusare (de få timmarna det faktiskt ÄR ljust ute!) och alla blir piggare.


Det är gratis ljusterapi vi snackar om här!


Och alla får total jävla panik över julen också. Varenda jävla år är det likadant!
"Åh nej, hur ska vi hinna köpa alla paket?! Kommer vi ha råd? Kommer jag klara pressen?! Kommer maten räcka åt alla?" Och sen sitter man där på julafton med klapparna klara, man känner hur lugnet tar sig in i en och man blir alldeles harmonisk. Alla älskar julen, ok kanske inte älskar men... Alla gillar julen, innerst inne finns en liten tomtenisse. Höjdpunkten är ju ifall det skulle börja snöa på julaftonseftermiddagen (medans man ser på Kalle eller något). Fatta harmonin i kroppen då...!!


Helt underbart!


Fast nu gäller det att lista ut vad alla i familjen önskar sig för julklappar. En uppdatering från dom vore en bra idé. Jag kan inte gissa mig till vad dom önskar sig. Faktiskt...
Jag är ingen tankeläsare, fast jag önskar att jag var det ibland. Vad lätt vissa saker hade blivit då. Man behöver aldrig fråga vad folk tänker på när dom ser bekymrade ut. Utan man kan lösa det direkt! Perfekt!
Och jag skulle förstå mig på tjejer i det stora hela med... Fatta lätt man skulle få det. Men risken hade funnits att man skulle fått FÖR mycket info vissa gånger.


Jag tror faktiskt jag tänker för mycket ibland...


Förresten, glöm inte att rösta där till höger!!

Tänker du avlägga nyårslöfte?


Ni har resten av månaden på er att rösta. Än så länge har jag bara fått in ynka 6 röster. Och jag har haft över 50 unika besökare. Lite dåligt av er är det faktiskt. Tänker ni inte avlägga nyårslöfte så trycker ni helt enkelt i att ni inte tänker avlägga det. Det finns ju där... Ja där ja... Till höger... Under min bild! Ser ni den fortfarande inte? Ta på läsglasögonen eller linserna då... Men för satans... DÄR ÄR DEN!!! Såja... Duttigt av er!


Nej, nu blir det nog att snutta kudde! Hejan.


____________________


"Det finns inget som gör kvinnor så vackra som alkohol och stängningsdags."
- Okänd.

Av Herr Dunderskägg - 1 december 2009 03:08


Jahaja... Så var vi inne i December. Först vill jag säga att jag och Linnea firar en månad idag! Grattis till oss. Åker ner till henne imorgon dock, och då får vi fira lite extra bara för att det blir en dags försening. Vi ska väl laga mat och fixa lite, kommer bli mysigt!


Nåja, hade ju en omröstning i November. Den blev ingen succé direkt, utav det var enbart 15 personer som röstade i ämnet; "Ska man förbjuda sport, baserat på de olika graderna av skaderisker?" och resultatet blev som jag väntade mig.
Nej-sidan vann med 53.3% av rösterna, medans Ja-sidan låg på 13.3% Folk som inte orkade bry sig vann 33.3% av rösterna. Och nu är det alltså dags för månadens omröstning.


December, och det börjar närma sig jul och nyår. Vad passar då bättre än; "Kommer du avlägga nyårslöfte?"...? Jag vill att fler än 15 personer ska rösta. Jag kommer återkomma till röstningen då och då under månaden, och uppdatera er och påminna er att rösta.
Kan vi slå 15 röster? Det tror jag va?! Kom igen, hjälp mig göra denna omröstning omfattande.


Många avlägger nyårslöfte, men det är väldigt få som håller dem. Jag ska sluta röka. Det har jag lovat sedan i Augusti nu. Jag ska verkligen verkligen försöka.
Kommer bli sjukt svårt, men har klarat av att hålla upp förr. Så jag BORDE klara det, om jag bara finner motivationen till det.


Jag får väl börja med nåt annat dåligt? Hehehe...


Kommer lägga upp några alternativ, och kommer även att lägga in "Annat" i listan, och ni får gärna avslöja vad ni tänker avlägga för löften genom att kommentera eller skriva i gästboken, så tar jag upp och diskuterar vad ni kommer fram till, ifall man ska eller inte ska avlägga löfte att sluta/börja med något. Är det värt det? Är du motiverad nog? Har du avlagt löften förr som du faktiskt hållit? Har du brutit löften, och vad var det för löfte/löften?


Ha en trevlig början på December, så hörs vi snart igen!


__________________________


"Rökning dödar. Om du dör har du förlorat en mycket viktig del av ditt liv."
- Brooke Shields

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards