Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under april 2010

Av Herr Dunderskägg - 18 april 2010 12:39


Ok, först och främst vill jag be om ursäkt till alla Islänningar där ute som tog illa upp av mitt inlägg igår. Hela grejen med min blogg är, att hålla det på en smula provokativ nivå, just för att se hur många som läser och för att jag tycker det är grymt kul att se just hur folk reagerar på olika ämnen osv... Men i det stora hela försöker jag hålla min blogg på en väldigt skämtsam nivå. 


Och jag menade absolut inte något personligt med mitt inlägg igår. Att Islänningarna som folk låg bakom ett vulkanutbrott? Nej, hur rimligt vore det?! Det är moder Natur som säger när och hur jorden ska styras. Vi andra, blir ganska små i en sådan situation. Men att säga att detta är starten på Ragnarök eller jordens undergång är för mig en sjuk överdrift. Vissa kanske vill dra paralleller med Maya-indianerna och deras profesior om jordens undergång osv 2012... Men jag vägrar tro på något ett "heligt" folk skrev in i sten för många tusen år sen!


Visst, det är jättebra att ha en tro på något. Men att tjata om att jorden kommer gå under ett specifikt år och sånt... Alltså... Nej! Och förresten, vadå gå under?!

Det är ju MÄNNISKORNA som går under om vår kära planet skulle göra så som det är sagt i profesiorna... Inte jorden! Jorden kommer alltid alltid ALLTID vara kvar... Ja, tills dess att vi antingen dras för nära solen och bränns upp, eller att vi stöter på strålning från en supernova många många tusentals tusentals år in i framtiden, eller att vi blir uppslukade av ett svart hål... Men att JORDEN går under... Fel!


Det är sjukt hur hjälplösa människor blir pga EN vulkans utbrott. Men nu är det ju snack om att det är en "lavakammare" som brustit som en ballong och släpper ur sig all energi på ett snabbt och explosivt sätt, för att sen tystas ner ganska fort. Det var någon vulkanforskare på ett Isländskt universitet som kom med den uppgiften. Man får väl hoppas, för flygtrafikens och Isländska folkets skull, att så är fallet.


Naturen är bra mäktig ibland. Jordbävningar, jordskred, vulkanutbrott, tsunamis, tornados, orkaner osv... Vi är som sagt så oerhört hjälplösa när moder natur säger ifrån! Allt vi kan göra är att hoppas att det inte håller i sig så länge, när hon väl satt igång. 


Nej, nu ska jag gå till ICA och handla mjölk, och snart blir det en kanna java och lite bra sällskap! 


I'll see you guys around!


_________________________________________

I vissa delar av USA är det förbjudet att kyssa en kvinna när hon sover.

Av Herr Dunderskägg - 17 april 2010 12:00


Ingen har väl undgått informationen att typ hela norra Europas flygplatser står stängda på grund av vulkanen som spyr ut aska och lava?!


Jag säger bara det: "Jävlas inte med Islänningarna!"


Detta måste vara deras sätt att visa att dom är missnöjda med den ekonomiska situationen eller nåt. Jag kan ju inte påstå att det är en vedergällning, eftersom Sverige skickade över en jävla massa pengar för att hjälpa dom få ekonomin på fötter, tillsammans med ett gäng andra länder.


Så vad är deras problem? 


Dom är ju dumma, eftersom dom förstör chansen för Skandinaver och andra Europeér att komma över på besök och turista lite. Dom har inte riktigt tänkt till där. Dom gör detta bara för att dom kan. "Hahaha, vi har vulkaner... Det har inte ni!!"... Nej, ursäkta... Såhär ska det ju såklart vara: "Hahaha, viur harur valkanerur... Detur harur inteur niur!" Med äkta Isländskt uttal! Haha!! 


Känner folk som antingen ska hem till Sverige eller åka ifrån Sverige, men som sitter strandade på grund av den rådande situationen.

Och nu hotar dom att väcka Katla också... Tack för den käftsmällen! Då kommer ju flygtrafiken stå stilla hur jävla länge som helst om hon vaknar.


Och vinden drar ju askan hit pga jordens rotation, så det finns ju ingen möjlighet att USA får askan över sig istället. Vi är offer för den Isländska vreden, fastän dom inte har några som helst anledningar till att vara förbannade på oss.

Otack är världens lön, säger jag bara!!


Men, jävlas man, blir det väl ÄNNU värre antar jag. Jävla lömska individer dom där öborna där borta. "Dom må vara små. Men nu får vi ta bilen eller gå!" Hahaha!


Nej, nu hoppas jag på lite öl ikväll. Det vore trevligt som tusan. Förkrök någonstans, och sen Klubb Revolver och lite sjysst musik. DJ Shogun lirar ikväll... Ja, Jocke alltså. Han kom på det idag... Hans nya DJ-namn när han lirar via skivor eller datorn. Pga hans "Samuraj-tofs" han har jämt. Den enda askan som kommer finnas där, är askan efter alla cigg som röks! Fast, ifall det är så mycket bättre vet jag inte...?


Ses där ikväll hoppas jag! Tjaooo!


________________________________________

En genomsnittlig persons vänsterhand gör 56% av jobbet,

då du skriver på ett tangentbord. 

Av Herr Dunderskägg - 16 april 2010 12:34


Men det blir lite omplanerat i helgen, minst sagt! Inget rep, då herr Eriksson åker till Åland, och reservtrummisen som vi tänkte kalla in ska OCKSÅ till Åland med kärringen sin. Så det sket sig totalt... Men vi måste börja prioritera bandet lite, eftersom vi snart måste börja komma ut på spelningarna, och vi har bara fyra låtar i våran repertoar än så länge, och vi måste MINST ha tio till tolv låtar när vi är ute och kör, så vi kan ha en bred spellista liksom.


Men men... Fortsätter det i samma oseriösa stil, så är det väl ingen idé att ha bandet, eller? Vore ju sjukt trist om vi har lagt ut en massa pengar på replokalen (egentligen inte, men ni förstår mitt resonemang) och sen händer inget, utan att vi bara lajat omkring och bara varit oseriösa...


Vi måste ta varenda rep framöver 150% seriöst och verkligen satsa på nytt material hela tiden, och sen när man kan grunderna, så går man på nästa låt, och så vidare... För att sen när man kan alla grunder i alla låtarna, så har man ett rep där man nöter som fan på alla låtarna, och spelar in låtarna allt eftersom det låter bättre och bättre. För fortsätter det att folk är borta till höger och vänster kan vi lika gärna lägga ner projektet. Men som sagt... Det vore SJUKT trist!

Men, jag ska inte hänga läpp nu... Bara att ta nya krafter nästa helg. Och blir det samma visa där... Ja, först DÅ får vi slå näven i bordet och sätta oss ner och diskutera situationen.


Vi får se vad som händer ikväll... Något borde ju hända, right?


Jag är sugen på en tevespelskväll eller något sånt... Någon som är på?

Dricka ett par kalla bärs och snacka skit och lyssna på musik, i goda vänners lag.

Låter väl bra?


Nej, nu ska jag slå igång en kanna java, och sätta mig ute i solen och köra lite somrig musik ur högtalarna. Nu jävlar längtar jag något så grönjävligt!


See ya later crocophant!


_____________________________________

100 personer dör årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen.

Av Herr Dunderskägg - 15 april 2010 17:46


Det räcker med att slå igång en låt, så driver tankarna iväg till en varm sommarkväll där alla sitter och skrattar, lyssnar på musik, grillar och bara är...

Min låt just nu, som får mig att tänka på sommaren är Eddie Meduza's låt, "Midsommarnatt". Den är så glad, den är så härlig, så man bara vill vrida fram klockan och sen få tiden att stanna just den kvällen när alla är samlade och allt bara är så underbart så man inte vill uppleva något annat än just DEN kvällen.


Nu håller man ju bara tummarna för att sommaren har mycket att erbjuda, såklart. Man vill ju inte att solen ska skymmas av tunga regnmoln de (nästan) tre månaderna när det är riktig sommar.

Som jag har sagt så många gånger förr i bloggen, så hoppas jag att denna sommaren blir den bästa i mannaminne.


Vem vill INTE sitta med de man tycker om vid en solnedgång, vid havet, på klipporna och ta en kall öl/grogg och käka och bara glömma allt vad tid heter och bara ha kul?! Finns väl säkert någon pessimist där ute som vägrar inse att det finns saker som är kul och bra, men inte jag inte! Jag är obotlig optimist, och allt löser sig bara man är lika fantastisk som jag!


En annan grej är att på sommaren blir även random folk helt annorlunda och mycket trevligare på något vis. Deras mentalitet och inställning ändras helt, mot var det var på vinterhalvåret. Det är något speciellt med sommaren, helt enkelt.

Jag längtar som en tok efter en solig sommardag där temperaturen stiger upp emot 25-29 plusgrader, där grillen är igång, ölen är kall, man spelar kubb, man sitter i gräset och bara njuter och allt är bara helt jävla underbart. Ja, jag vet... Jag upprepar mig själv. Men kan jag hjälpa det? Näe... 


När man tänker på det, så finns det nog inget som är bättre än sommaren.

Alla har mest bra minnen från somrarna som passerat, och alla ser fram emot att skapa nya sommarminnen. Detta kommer bli hur bra som helst!


Ciao!


______________________________________

80% av alla miljonärer kör begagnade bilar.

Av Herr Dunderskägg - 14 april 2010 18:58


...funkar INTE till allt!


Jag menar, hur fult är det att gå med en fin jacka/rock... Och ha mjukisbyxor till?!

Nej nej nej och åter NEJ! Jag säger inte att mjukisbyxor INTE får användas till allt. Men, ska man klä sig slött och så, så kan man väl ändå klä sig slött...? Nån gammal stor tröja som är jätteskön och mysig. Sätt inte på dig den där fina jackan eller någon finare tröja till... Oj, så tjej-aktig jag låter nu... Men... Vad fan...


Inte direkt så man blir tänd på tjejer som klär sig hursomhelst och sånt. Och hemma, där kan man använda mjukisbyxor hur mycket man vill! Right?

Där är det bara myspys och allt sånt...


Men jag tycker, ska ni vara bland folk mitt på ljusa dagen, hälsa på någon, eller vara i skolan. Använd lite mer propra kläder. Det är inte så mycket begärt.

Skulle ni gå till jobbet i mjukisbyxor? Sitta på kontoret eller gå till byggarbetsplatsen eller jobba på lagret i mjukisbyxor...?! Näe, skulle inte tro det!


Men det är inte bara nu för tiden alla går omkring så, utan det var även på "min" tid... Att inte folk lärt sig något. Eller så är det bara den där lantliga mentaliteten som sprider sig som en löpeld överallt. Alla klagar på oss ute på landet, men ni både beter er och klär er "bonnigt"!


Jag har också fått klagomål på att jag INTE använder mjukisbyxor så ofta. Men, jag menar... Alla har inte en förkärlek till mjukisbyxor. Mjukisbyxor kan man dra på sig på någon dag när man är riktigt bakis eller riktigt sjuk, och man VET att man inte ska någonstans.

Men ute bland folk, på med jeansen eller något snyggt sådär. Ni ser, jag bryr mig faktiskt om hur folk klär sig. Jag blir bara irriterad när folk klär sig lite huller om buller och tror att det är okej. Sure, nu finns det ju faktiskt folk som verkligen PASSAR i mjukisar, medans majoriteten bara ser "bonniga" ut...


Skulle ni gå på fest i mjukisbyxor? Näe, tror inte det! SKÄRPNING!


_____________________________________

En sjuttioårig människa i genomsnitt har stoppat i sig 30 ton mat,

ca 6 elefanter.

Av Herr Dunderskägg - 14 april 2010 13:20


Hahahahahaha! Nu ligger klippet uppe från Rivstart jag såg för några dagar sen. Jag höll på att sätta frukosten i halsen. Har helt glömt att berätta för er, och visa er såklart. 


Det är alltså programmet Rivstart på Bandit, som ibland har en avdelning som heter "5 tycker till". Och där var det en kille, som heter Jonas, som ringde in och ville vara anonym. Dom vill veta ifall folk ska skilja sig eller ej, och utifall folk går i såna tankar osv... Förstår ni dilemmat? Han avslöjar sitt namn, SEN säger han att han vill vara anonym. Hahahahahahaha...!! 


Alltså ni måste bara se detta:




Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser detta. Så plumpt och klantigt, men åååh så roligt det blir av det hela! Det bästa är ju att nästa som ringer in fortsätter att driva med killen som gör bort sig i första samtalet... Alltså detta är ju guld värt. Vad vore världen utan klantskaft? Bra tråkig, måste jag säga!


Enjoy!


_______________________________________

Sonys första produkt var en riskokare. 

Av Herr Dunderskägg - 13 april 2010 13:04


...till att komma ut och lira med bandet!


...till Valborg!


...till sommaren 2010!


Det finns väl en hel del till man går och längtar efter... Men det är de tre grundstolparna som ligger som grund för min längtan.

Jag skriver låtar på löpande band känns det som, vi ska bara försöka få ihop något snyggt med bandet. Jag tror vi börjar sträva åt samma håll i alla fall. Alltid något! Jag har nu fått en liten förkärlek till pilsnerrocken och ösigheten som kommer med den. Den sortens musik tillför en sådan energi till bandet i sig också.

Man blir tvungen att rocka loss lite mera. Sen är det även ösvänligt för publiken man spelar inför. Jag rör mig mer och mer ifrån stoner-biten som jag var lite kär i förr. Men visst, influenserna finns där fortfarande. Men jag går mer och mer åt pilsnerrocken. Vi börjar ju faktiskt få lite erbjudanden och sånt nu om spelningar, och vi har egna ideér vart vi vill spela osv... Så det kan bli en riktigt riktigt rolig sommar fylld med musik!


Vill ni veta hur pilsnerrock låter? Gå in på myspace och sök efter The Matlocks, Lou Siffer & the Howling Demons. Eller gå in på Spotify och sök upp The Bones (deras album "Straight flush gettho" är bäst), Chrome Division, The Carburetors eller Backstreet Girls.


Valborg ja... Den närmar sig med stormsteg, och det är ju faktiskt bara lite mer än två veckor dit! Sisådär sjutton fjuttiga dagar som, jag tror, kommer gå jääklarns fort. För senaste två veckorna har bara flugit förbi! Jag vet inte vad det är med mig och Valborg, men jag blir alldeles toktaggad när det är på gång. Och jag brukar förvänta mig FÖR mycket. Men i år ska jag bara följa mina fötter (och vänner) och se vart stegen tar mig. Jag tänker inte säga att "det och det ska jag göra"... Nej, jag ska bara... Vara spontan och öppen för nya grejer!


Sommaren sen... Den är på antågande på allvar nu. Tempen ligger stadigt runt 10-14 grader nu om dagarna, och det känns helt jävla okej!

Och jag har lovat mig själv att inte sitta inne (som jag haft en tendens att göra tidigare somrar) för att man liksom... Nej jag vet inte... Nej, jag ska vara ute fanimej varenda dag i sommar... I ur och skur... Säger vi! Jag ska nog inte säga för mycket... Eller?! Vågar man sticka ut hakan, utan att någon svingar en högerkrok med haktippen som mål? Sommaren 2010 ska bli THE BEST, so far!


Jag säger detta en gång, och en gång ENBART:
"Don't stand in the way when the train's passing!!"


_______________________________________

Varje droppe havsvatten innehåller en miljard guldatomer.

Av Herr Dunderskägg - 12 april 2010 17:10


Jojemänsan! Sol, varmt, tjejer som börjar visa sig i tunnare kläder och dom är FAN ÖVERALLT! Man vet ju inte vart man ska vända blicken ju! G'dammit!

Det är ungefär som att titta på en tennismatch... Fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och... Ja, you get the picture, eller hur?!


En dag som idag vill man bara sitta i en raggarbil och njuta och höra mullret från V8an som spinner som en lejoninna framför en!

Och sen sitta med polarna i kvällssolen och knäppa en kall burk och bara... Vara!


Men, måste ändå säga att man blir bra uttråkad när man går halvdagar, som det var idag! Nåja, något att göra överhuvudtaget i alla fall, så det är rätt skönt, istället för att sitta hemma HELA dagen. Jag får väl ge mig i kast med hemmasysslorna och sånt. Städa lite i sovrummet, köket och sen tvätta lite.


Jag, som oftast får städnojor sådär lite spontant, har inte fått någon sådan på ett tag nu. Måste göra det nu idag/ikväll. Annars kommer det aldrig hända något ALLS på den fronten. Annars kommer jag bara fastna framför teven eller datorn resten av dagen. Borde nästan gå ut och gå någon dag nu med. Har blivit dåligt med det med nu... Men nu när det börjar bli riktigt trevligt väder, är det desto roligare att dra ut en sväng, utan att pälsa på sig så JÄVLA mycket kläder. 

På tal om kläder, så måste jag handla någon snygg tröja snart med... Får leta upp lite rea och fynda lite.


Måste säga att jag drömde en riktigt hemsk dröm med. Jag blev tvångsrakad... Eller ja, tvång och tvång... Jag sov, och när jag vaknade låg allt hår runt mig och jag blev helt kallsvettig och helt skakis och vaknade och kände på huvudet... Men allt hår var kvar! Pfew... Annars hade det fan varit illa!

Hade blivit skyldig massa pengar. Men nu påstår ju Victor att han "var full" när han gjorde vadet med mig, och är inte alls skyldig mig pengar. Då har jag ju sparat i onödan! Vad fan, liksom...?!


Alltså, är det bara jag, eller längtar fler till Valborg?! Det enda man funderar lite över är vad som händer kvällsmässigt... På dagen blir det ju staden med lite folk. Men på kvällen då? Grillning? Vart? När? hur?


ANSWER ME G'DAMMIT!!!!


Nej, städa var det ja... Hörs och... Hörs... Svårt att ses över nätet på så vis...

Ni fattar. Så korkade är ni inte... Eller? Hah...! 


Tja!


_________________________________________

Stålmannen hade en apa som husdjur. Den hette Beppo.

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards