Stay True! Stay Awesome!

Alla inlägg under januari 2010

Av Herr Dunderskägg - 19 januari 2010 14:56


Tjena hallå alla bloggläsare!

Nu tänker jag väl, jag vet inte, "sälja in mig på marknaden"? 
Jag har stött på så många stolpskott och det är fan min tur att må bra nu!

Jag är en kille med ett hjärta av guld, och så enormt mycket kärlek att ge,

men det är ingen som verkar kunna ens ta och lära känna mig utan att från sekund ETT börja leta fel på mig för att kunna dumpa mig.
Visst, det finns alltid en gnutta ytlighet med överallt, och det är så ALLA funkar även dom som säger att dom inte är ytliga. En vacker yta är faktiskt en liten del av vad som hänger med när man "letar" efter ny pojk/flickvän.

Mycket därför har jag börjat tränat och ligger på diet. Jag ska gå ner i vikt (13 kg, som ni kanske vet nu) och sen börja bygga lite mer muskler för att faktiskt trivas i mig själv. Det är DET som betyder något egentligen. Man ska älska sig själv och verkligen vara trygg med hur man är som person, och även hur man ser ut. Går man omkring och har komplex, så skiner det rakt igenom, och då är man inte lika attraktiv som människa, sorgligt men sant.

Jag har många positiva sidor, men samtidigt så har jag ju såklart brister, vem fan har inte det liksom? Visst, det finns ju människor som samtidigt har FÖR bra självförtroende och tror dom är större än livet självt.
Såna människor har jag aldrig riktigt förstått mig på. Viss sätter ribban lite väl högt, eller hur? Man ska vara ödmjuk, samtidigt som man kan slänga komplimanger på sig själv ibland. Eller som jag har tatuerat; "Nemo Sine Vitio Est" vilket står för just, ingen är utan fel.

Nu kom jag in på massa sidospår... Som vanligt! Hahaha...!

Men, jag som person är väl väldigt social och lättpratad. Det finns väl egentligen ingen person jag INTE kan prata med. Det spelar ingen roll ifall jag är spiknykter eller har fått i mig lite alkohol, jag är alltid lika öppen och glad och pratsam.
Jag har enormt mycket energi, och gillar att spexa och vara lite galen. Det får man leva med liksom. 
Jag är även väldigt snäll, och kanske även ibland dumsnäll, om ni förstår hur jag menar? Det händer väl ibland att jag blir lite väl blåögd och får skit kastat på mig för att jag ställer upp lite väl mycket. Men, jag har blivit bättre på den fronten på senare tid. Jag har lärt mig att vissa ska man helt enkelt inte lita på.

Jag är även väldigt hängiven av mig, ta till exempel, när jag fått känslor för någon. Då ger jag all kärlek till den personen utan att tveka en sekund. Jag finns vid tjejens sida hela tiden, men jag är samtidigt förstående om att det kan bli lite mycket ibland, och då tar jag såklart ett steg bakåt, även om det är svårt.
Man vill ju liksom, spela ut sitt hela register...

Jag är en, helt enkelt, godhjärtad person. Jag vill alla väl, även om det inte finns tid åt alla. Och jag kanske tar mig för mycket tid att hjälpa människor ibland. Men det är för att jag fruktansvärt omtänksam av mig, och vill att alla runt mig ska må bra, så jag glömmer av mig själv from time to time.
Dumt, I know... Men jag jobbar på att mer och mer ta tid för mig själv och verkligen försöka få MIG att må lika bra som jag vill att alla runt mig ska må.

Jag är även väldigt romantisk, och närhetsberoende nästan. Jag älskar filmmys med någon jag håller av. Bara dela en filt och bara glömma tid och rum och vara i "våran" bubbla en timme eller tre... Eller bara få laga mat åt någon man tycker om. Visa uppskattning och visa hur mycket personen i fråga betyder.
Gå promenader tillsammans och prata om allt och ingenting...

Jag är även väldigt envis, och någon som kan bortse från det, är värd min tid. Kan även vara väldigt grinig, och någon som faktiskt gör massor för att muntra upp mig, vore helt underbart. Jag vill även dra ut på äventyr med denna speciella tjej, och göra massa roligt. Och ett krav jag har, är att tjejen vill träffa mina vänner och inte tackar nej så fort det är fest eller något sånt på gång.
Någon som ger mig dom där romantiska blickarna på en fest och någon som inte är otrogen så fort hon fått alkohol i sig. Jag har varit med om några sådana, och vill inte uppleva det igen. Har haft min beskärda del av otrogna tjejer, och enligt mig är det nog nu. Lojalitet och tillit är viktigt, även om det kan ta tid för mig att lita fullt ut på en tjej efter all otrohet jag gått igenom, och en tjej som har full förståelse för det och ändå älskar mig, vore en dröm.

Jag är heller inte särskilt lång, och jag vet hur viktigt det är för tjejer att ha en kille som är längre. Men självklart finns det ju sådana som bortser från det, och det är kanon. Men, som sagt... Är bara 1,64 lång, och det funkar både till fördel som nackdel. Jag har svårt att hitta tjejer som faktiskt är kortare än mig, eller så letar jag bara på fel ställen?! 

Jag är även väldigt musikalisk. Jag sjunger, spelar gitarr, lite piano, bas, och spelar trummor i bandet "In Dude We Trust". Nystartade förvisso, men ändå. Hoppas på att komma ut på spelningar under våren, och vem vet, kanske med John Meets Jane. Det vore sjukt kul!
Så, om ni tjejer drömmer om en kille som bara spontant tar upp gitarren och sjunger en låt, här har ni mig. Hehehe...

Nä, ska runda av nu. Blir käk nu. Yummeeeeh!!
Tjingepling!

______________________________
"Antalet människor som dödas av åsnor varje år,
är fler än det antal människor som dör i flygkrascher." 

Av Herr Dunderskägg - 18 januari 2010 13:00


...att Linnea och jag gjorde slut är en liten blond tös från Stockholmsstad. En rikemanssnorunge som inte kunde hålla sig till sitt, utan var tvungen att umgås med min dåvarande flickvän, och denna tös visste att min flickvän fortfarande hade känslor för henne. Ja, Linnea var bisexuell. Och nu påstår Linneas, något korkade ex, att det är MITT fel att Linnea insåg att hon var homosexuell och ville göra slut med mig.

Alltså, hör du inte hur absurt det låter?

"Det är inte mitt fel att hon fortfarande är kär i mig. Och det är inte mitt fel att hon insåg att hon var gay." Eeeeeh....?
Det är DU som är hela orsaken till varför det tog slut. Jag tänker inte nämna dig vid namn, och därmed heller inte riskera att du anmäler mig. För går du ut med vem du är, är det ju DU som gör bort dig. Right?!

Jag får skriva vad fan jag vill i min blogg, så länge jag inte pekar ut någon personligen med namn osv. Det är min rätt, enligt lag!

Men hur tänker du? Du tror att det är JAG som gjorde att hon insåg att hon var gay. Jo säkert hörru. Det kan inte ha varit så att hon, som du själv sa, visste att hon fortfarande hade känslor för dig?! Och du utnyttjade den situationen genom att dra dit henne under hennes vistelse hos mig. Hur lågt får man sjunka?! Hur jävla elak och rutten får man vara?! Du är inte värd vatten i mina ögon. Du är en plåga, en sjukdom, en finne man bara vill klämma.

Usch!

Jag är så tacksam att jag slipper er båda två. Ni är inte friska någon av er. Ni är trasiga rakt igenom.

My time is now! I will prevail! My year has COME!!

___________________________
"Sköldpaddor kan andas genom rumpan." 

Av Herr Dunderskägg - 17 januari 2010 00:45


Dags att summera denna Lördag, den 16 Januari 2010... 2010 ja, det är bara ett jobb i sig att komma ihåg att vi bytt år och trätt in i ett nytt årtionde. Hehe...
Nåja... Lördagen började klockan 10 idag, och då var det upp och käka frukost. Tog en vilodag vad gäller promenaderna. Och kör igång imorgon igen. Fast lovar inte att jag går upp klockan 8 då. Men kan ju alltid försöka, right?! 

Kommer på sidospår hela tiden...

Drog sedan till Alunda för att möta upp grabbarna och repa lite. Blev som vanligt runt tre timmars repande och vi körde igenom ett par låtar vi håller på med. Men det blev mycket flum idag med. Eftersom mycket sket sig... Ljudet till exempel.

Sen tog jag och Joel bussen, och jag kom väl hem strax efter fyra där någon gång. Då slängde jag i mig lite av tonfisksalladen jag kirrade igår (läs: i Fredags).
Sen kikade jag teve ett tag och så innan det var dags att göra i ordning den riktiga middagen. Lövbiff, råstekt klyftpotatis och bearnaise-sås. Syndigt va?! Hehehe...
Linn och Ante kom över och käkade, och sen bar det av till dom för filmtittande, och vi kikade på nyaste Star Trek. SJUKT cool film. Helt värd!!

Sen försökte vi fixa en film till, men Telia kan man ju inte lita på. Jävla skitgrejer. Nåja, nu sitter jag och har snackat smått med Thorir, jävligt kul att få byta några ord med allas våran favoritislänning. Miss you dude!

En bra dag helt enkelt!

___________________________
"Dvärgar får nästan alltid normalstora barn."

Av Herr Dunderskägg - 15 januari 2010 11:10


...så har folk ett nästan maniskt behov att tycka olika och skälla ut en bara för att man tycker som man gör. 


Ta t ex det här med knutmasson. Jag tyckte att det hade tappat charmen osv, ja då kommer det två tjejer som skäller ut mig och kallar mig olika saker och helt plötsligt är jag kristen?!
"Hur fan gick det till?" satt jag bara och tänkte. Och förresten, bara för att man är religiös så ogillar man inte knutmasson?! Hur fan kunde du få in det i dina åsikter?


Jag bara undrar... Det verkar helskumt, enligt mig... 
Och samma sak, bara för att jag äter sallad så är jag också kristen. Så kristna hatar knutmasson och äter sallad, enligt dig som kommenterade. Hur du lyckades med det absurda argumentet är för mig ett mysterium.


Sen t ex, om man gillar en viss sorts musik är man dum i huvudet eller har dålig smak. What's up with that?!
Alla har väl en egen smak? Alla gillar väl olika (även fast det finns såna som bara MÅSTE tycka lika som folk bara för att "passa in") sorters musik?!
Jag, till exempel, gillar metal av NÄSTAN alla de slag. Men jag kan även sätta mig och lyssna på dansband (jag växte upp med det, och finner en viss charm i den sortens musik), jag lyssnar även på trance, dance, techno av olika slag. Gör det att jag har dålig smak? Bara för att jag vågar vara bred i mitt musiklyssnande?
Gör det mig till en person med kass smak när jag säger att jag även gillar viss opera? Långt ifrån all opera... Jag gillar även symfonimusik, från till exempel, filmer eller klassiska stycken. 


Sluta klaga, och njut mer av den musik som finns runt er. Öppna era sinnen. Men, är ni insnöade så får ni vara det. Jag tänker inte säga åt er att lyssna på en viss sorts musik. Jag kanske kan fråga er, om ni kanske skulle kunna ge vissa låtar en chans och växa därifrån, men aldrig tvinga på er musik ni inte vill ha/lyssna på.


Samma sak med filmer, och exakt samma argument kör jag med där.


Och om man gillar en viss sorts mat, så är man äcklig. Men ni får gärna hålla blodpudding, isterband, pölsa och lutfisk för er själva.
Jag ÄLSKAR till exempel, vita bönor och ravioli... För vissa är det ett mysterium för att jag faktiskt kan äta det, helst kallt. Ravioli är så praktiskt. Öppna burken, ta fram en sked/gaffel och ät direkt ur burken. Hur gott som helst. Bara för det är jag inte äcklig. Jag har bara MIN åsikt om vilken mat som är ätbar och vilken som INTE är det. Jag gillar heller inte sill, som äts vid varje stor högtid.
Det är för MIG ett mysterium hur alla kan äta det. MEN, jag klagar inte, jag bara avstår den rätten. Jag kan inte heller få i mig gravad lax. Det är något med konsistensen... Jag har provat, tro mig, men det går bara inte ner.
Jag får typ kväljningar. Kanske ska ge mig på det om ett par år igen, man kanske får ner det då?!


Och, det man fått MEST klagomål över, är att man inte dricker öl/whiskey. "Det är inte mycket man i dig inte!" är det man får höra mest.
Visst, jag har börjat så smått att dricka det. Men det är väl en vanesak antar jag att lära sig faktiskt tycka om det och njuta av det. Just nu är det bara någon klunk här och var för att testa. Ska prova att få i mig lite whiskey hos Jocke imorgon. Och spela Wii of course!
Det var även länge klagomål över att jag inte drack kaffe. Och när jag väl började dricka kaffe, ja då klagades det på att jag hade mjölk i. Hur fan ska ni ha det?! Folk är då aldrig nöjda. 


Nej, nu ska jag fortsätta min hurtiga dag! Sköt om er så hörs vi! Puss i ljumsken.

PS. Vill bara avsluta inlägget med att sända mina varmaste tankar till min vän Jennie. Jag/vi finns alltid här för dig vännen. Det vet du. Ett ljus brinner i fönstret idag för din/er skull. Beklagar så oerhört. /Mängder av kramar, Daniel.


__________________________________
"Risken att du dör av att ramla ur sängen är 1 på 2 miljoner."

Av Herr Dunderskägg - 14 januari 2010 13:47


Min blogg är till för att jag ska få ventilera mina åsikter och vad jag tycker och tänker. Jag är less på att "supa" mig dyngrak på varje fest som är. Och i ÅR var jag bara less på knut och allt som hade med det att göra... 

That's it. Detta året kände jag inget sug alls. Och till er som tror att jag är helt utan vänner och det är DÄRFÖR jag inte gick upp på knut - Det är erat problem, inte mitt om ni har såna åsikter.

Har ni ingen KONSTRUKTIV kritik att komma med, så kan ni lika gärna hålla tyst. Och vem har bett er läsa min blogg egentligen? Ni som ogillar att se mig "gnälla" om jag nu gör det (för mig är det bara åsikter och synpunkter ur MIN vinkel, inte eran)...

Och vad är det för fel att jag käkar sallad och tänker på min figur? Är det fel att faktiskt vilja ta hand om sig själv? Är det fel att vilja må bra i sig själv? Är det fel att faktiskt ha egna valmöjligheter?! Och vem har påstått att jag läser bibeln? Var fan kom det ifrån?

Jag är agnostiker, och för er som inte har nån koll på det, så finns det på wikipedia för er att läsa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Agnosticism 
Jag tror på något större än mig själv, absolut - men en Gud? Tveksamt. Jag vet inte ifall jag är beredd att tro på något/någon som är osynlig.
Jag tror på mig själv och att jag just har makten att styra mitt eget "öde", eller hur ni nu vill ha det. Men om ni nu tror jag underhåller mig själv genom att läsa bibeln, så får ni gärna tro det. Ni är sorgliga som måste komma med falska anklagelser för att komma någonvart. 

Så, bara för att jag inte har ERA åsikter, så ska jag bli utskälld. Jag skriver detta för att självklart så bryr jag mig om folk runtomkring mig. Men, man ska lyssna på allas åsikter. Men när det blir personliga påhopp, då tänker jag inte ta det. När ni kommer med falska anklagelser och påstår att jag är utan vänner, så är det klart jag måste stå upp mot er "mobbare". Jag har tagit skit i över 10 års tid och på arbetsplatser osv, genom systematisk mobbning. Och jag tänker INTE låta er trycka ner mig i MIN blogg, och inte på något annat ställe heller för den delen.

Så till er som ens försöker, så tänker jag SKRATTA er i ansiktet och stå upp för min sak. Om det enda ni har är klagomål, gnäll och påhopp, gör det i mitt ansikte, och inte genom internet. Ok? Annars kan ni bara lägga ner era jävla översittarfasoner.

Vill ni inte läsa min blogg har ni också ett val; ATT INTE LÄSA!!

Ciao. 

Av Herr Dunderskägg - 14 januari 2010 13:02


Jahapp... Då var det dags att börja stressa ihop en låtlista då. Som jag SJÄLV ska spela och framföra på Rebels klubb i Uppsala. Hur hände det liksom...?

Jo, såhär var det. Ramona och Linn kom över igår och drack grogg med mig, och vi satt och lyssnade på rock'n'roll och diskuterade sommar och åka raggarbil. Och om allt vill sig väl, så kommer JAG vara chaffis i sommar och få KÖRA jänkare. Hur jävla nice är inte det då?! Blir första gången jag rattar en jänk! Jag är så PSYCHED!!!
Nåja, över till det jag egentligen skulle skriva om.

Nåja, satt och spelade en egengjord rockabilly/rock'n'roll-låt och Ramona hajade till och ringde sin far, som var med och startade upp Rebels. Och det hon INTE berättade var, att han är BANDBOKARE!! Och helt plötsligt ville han få dit mig. I slutet på Februari... DET ÄR EN MÅNAD DIT!!! Hur ska jag hinna?!

Kanske kan få nån månad till på mig. För jag måste liksom lägga fram 40-60 låtar MINST att spela. Och så ska dom repas. På en månad? 60 låtar? Skämtar ni?!
Visst, jag är jätteglad att hon vill ha ut mig bland folk och kanske få mig upptäckt eller något sånt. Men så fort? Hade det varit i April/Maj - nemas problemas!

Eller så tar jag bara mig själv i kragen och tvingar fram dessa låtar ur mig själv...
Sen får man tänka på att, allt kanske inte funkar, för det är en raggarklubb osv...
Så man får tänka "oldies" hela tiden... Hm...

Har ni tips? Släng gärna fram dom!

Förresten - håller fortfarande på med dieten. Går på sallad och knäckemackor och bananer just nu. Inget mer än så (förutom morötterna igår). Går även en promenad på ca. 30 minuter/gång. Så det funkar! Kallt är det, men skönt att veta att jag faktiskt kommer göra något åt mina kilon. Kör även situps och armhävningarna som planerat. Och i helgen kommer jag få tips på funktionell träning från Svensken. Ska bli nice!

Har slutat småäta också, även fast suget finns. Men kör jag stenhårt på detta så måste jag ju få unna mig nåt i slutet på veckan, typ en LITEN påse chips eller nåt... Eller sockerfria godisar eller något sådant. 

Eller bara köra som "Eas", min kära syssling som inte ätit godis på 10 år och fortfarande är lika mycket i trim som han alltid varit sen viktraset! KUDOS till honom såklart.

Godis är tufft att hålla sig ifrån, men nu vet jag ju att det går. Även fast sötsuget finns! Hehe... Nej, nu ska jag kila vidare! Tjingeling!

PS. Ska köra med onödigt vetande nu istället för citaten. Så ni vet!

___________________________________
"I Alaska, USA, så är det förbjudet enligt lag att knuffa en älg ur ett flygplan."

Av Herr Dunderskägg - 13 januari 2010 12:21


Knutmasson är här igen. Sån skit. Vad är det för nåt nu för tiden egentligen? En dålig ursäkt att springa omkring i snö och minusgrader och supa sig redlös och vara utklädd. Även slåss bakom sin mask för att - just det - man är anonym.

Fjortisfasoner.

Det hela började som en liten egen version av Halloween. Springa runt och knacka dörr och visa upp sina egenhändigt gjorda masker och samla godis från folk i husen.

Nu för tiden är det endast supa supa supa som gäller. Det är trist, det är sorgligt och man skäms över att se alla fjortisar som springer omkring i en mask som kostade 20 kr på Lekia bara för att... Vara utklädd?! Näe, tacka vet jag alla dessa människor som lägger ner enorm energi på stora ekipage och gör sig besväret att faktiskt göra något speciellt för att underhålla, främst barnen, men även oss vuxna som fortfarande har ett barn på insidan.

Nej, jag bli hemma ikväll. Inget knutmasso för mig detta året heller. Jag har varit utklädd ETT år, och det året körde jag också så. Jag var utklädd till kobojsare med knallpulverpickadoller. Jag la i alla fall ner lite tanke i det hela...

Men men... Jag låter dom hållas. Dom tycker det är jättefestligt att supa sig redlösa mitt i veckan (det är ju i och för sig Lill-Lördag) och sen upp till jobb/skola imorrn. Kul för er... Själv kommer jag mår jättebra imorgon! Hahaha!

Suckers!

Jag förstår liksom inte det som är så kul med knutmasson? Alla samlas uppe i ladan sen och ska dansa. Även alla fjortisar (ja, jag vet... Det är 18-årsgräns) är där, och det intresserar mig inte särskilt mycket. Hehe...

Näe, jag ska sitta hemma, äta min goda sallad och umgås med Sara som kommer över ett par dagar nu och hälsar på. Ska bli trevligt. Har inte träffat henne på ett år nu så... Ska bli kul!

Nu ska jag ta en banan, och sen fortsätta rensa avlopp! Ha det gott folket!

Hejsan!

____________________________________
"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.
- Nalle Puh 

Av Herr Dunderskägg - 12 januari 2010 10:05


Idag börjar mitt nya, lite nyttigare liv. 

"Jaja, så har det låtit förr också..." kanske vissa av er tänker, men...

Jag började dagen med att gå upp vid 08.15 08.30 var jag fullt påklädd och gick ut genom dörren. Gick en 25-minutersvända i Gimo, innan jag återigen gick hem. Gjorde 10 situps och 10 armhävningar, innan jag gick till ICA för att köpa lite pasta och grönsaker.

Gick hem igen och gjorde i ordning en ovanligt nyttig frukost bestående av 1 glas mjölk, 1 glas äppeljuice, 3 st falu rågrutskivor med ost och paprika/gurka på. 
Efter det så gjorde jag ytterligare 10 armhävningar/situps. Känns bra att äntligen komma till insikt att jag faktiskt vill leva ett nyttigare liv.

Satt uppe och pratade mycket med Jennifer inatt och hon gav mig tips och råd, på bara smågrejer man kan göra för att förändra sin kost och träning. Ska fixa lite pastasallad sen i eftermiddag med kassler och ost i!
Ska experimentera lite hehe...

Sen om jag märker någon märkbar skillnad, så kanske man kan unna sig något gott i slutet på veckan. Ska, så fort jag har råd, införskaffa skivstång/hantelset också.
Tills dess får jag förlita mig till just situps och armhävningarna... Och promenaderna såklart.

Har ju inte råd med gymkort med min aktuella ekonomiska situation, så får göra allt hemma. Men det ska väl bli bra ändå antar jag?! Skulle vilja skaffa ett hemmagym, som typ Björn har. Så man kan köra småpass då och då för att träna ben, armar, bröst och rygg. Sen magen får situpsen ta hand om.
Jag tänker inte pumpa upp mig, utan, det blir bara att trimma kroppen så jag blir smal.

Har som slutmål att väga mellan 58-62 kilo den första Juni. Har även som delmål att ha gått ner 3-5 kilo till den första Mars. Visst låter det bra?! Hehe... Men det kommer nog bli kämpigt ibland. Men det är det helt klart värt. Tänk att komma i lite mer slimmade kläder och ha lite snygga såna skjortor och lite slimmare byxor. Och kanske även få fram en käklinje när fettet börjar ätas upp av musklerna?! Vore riktigt nice. Men som sagt, når jag mitt mål, då vet jag att jag har det i mig att även fortsätta äta nyttigt och träna och hålla min kropp i trim!

Jävla taggad måste jag säga att jag är! Kommer bli kanon! Tack Jennifer för stödet! Du är guld!

Ciao!

_______________________________
"Jag har alltid gillat hög musik.
Jag tror att det är något fel på dig om du gillar tyst rock n roll."

- Lemmy Kilmister 

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards